Setari Cookie-uri

Nu e suficient sa-ti cureti fata! 4 ingrediente care astupa porii

Oricat de ocupata ai fi si oricate drumuri faci zilnic, un lucru este sigur - nu sari peste rutina ta de frumusete.

Un articol realizat de Lizi Serbanescu, expert estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Cureti fata cu devotament, aplici produse „miraculoase” si ii oferi hidratarea necesara. Chiar si asa, porii tai se astupa mereu.

Vina poate fi a ta, fara sa o stii. Exista cateva ingrediente care fac mai mult rau decat bine tenului:

Foto: BestPhotoStudio, Shutterstock

1. Siliconul (dimeticon, ciclometicon, feniltrimeticon)

Nu e usor sa-i oferi tenului tau hidratarea de care are nevoie. Siliconul este o optiune, deoarece confera stralucire si catifelare atat pielii cat si parului, dar are un inconvenient - nu lasa pielea sa respire. Siliconul se asaza ca o masca pe suprafata pielii, astupand porii si provocand reactii alergice.

In loc sa faci un compromis, mai bine cauta produse cu ingrediente naturale hidratante precum vitamina E, uleiul de avocado, uleiul de baobab, uleiul de cocos (cu exceptia cazului in care ai acnee - atunci este nerecomandat) si acidul hialuronic.

Citește și:

2. Alcool si sare

Produsele cu alcool chiar usuca pielea, accelerand productia de sebum care poate duce la acnee si pori astupati. Totodata, sarea este folosita in scruburi, ceea ce inseamna ca exfoliaza si usuca dar poate si duce la mici zgarieturi. Suprafata zgariata este un loc propice de adunare a bacteriilor si astupare a porilor.

3. Lanolina

Acest ingredient natural derivat din pielea oilor poate fi un dezastru pentru tenul cu tendinta acneica. Lanolina este un ulei asemanator sebumului, care ingrasa pielea mai mult decat este cazul. Evita produsele care il contin.

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.