Setari Cookie-uri

6 trucuri geniale de make-up pentru femeile care poarta ochelari

Este esential sa stii exact ce farduri sa aplici si de la ce produse cosmetice sa te abtii daca porti ochelari de vedere.

Un articol realizat de Lizi Serbanescu, expert estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Foto interior si prima pagina: Daniel_Dash, Shutterstock

In timp ce ochelarii de soare ascund cearcanele si ochii rosii, cei de vedere scot in evidenta semnele oboselii cronice si ascund trasaturi faciale frumoase. Machiajul, insa, poate schimba radical acest lucru.

Este esential sa stii exact ce farduri sa aplici si de la ce produse cosmetice sa te abtii daca porti ochelari de vedere.

1. Accentueaza puternic pleoapa si linia ochiului. Cu cat ramele ochelarilor sunt mai groase, cu atat fardul de pleoape trebuie sa fie mai intens, iar linia trasata cu tusul sau creionul dermatograf, mai groasa. Pe linia genelor inferioare, foloseste un fard deschis sau/si un creion nude. Contrastul iti va scoate ochii in evidenta.

2. Nu-ti aplica gene false sau extensii. Motivul este evident – cu cat sunt genele mai lungi, cu atat vor fi „zdrobite” mai des de lentilele ochelarilor. Mai bine da-le volum cu o mascara de calitate, de culoare neagra.

Citește și:

3. Cel mai important pas al machiajului? Aplicarea anticearcanului. Ochelarii doar subliniaza diferentele de culoare de sub ochi, asadar concealerul este un must-have. Acopera zonele inchise la culoare cu produs, apoi uniformizeaza produsul cu degetele.

4. Nu este nimic mai enervant decat sa gasesti machiaj pe ramele ochelarilor. De aceea, dupa aplicarea fondului de ten, elimina excesul cu un buretel umed – concentreaza-te pe zona nasului si pometi. Stai linistita - tenul tau va arata uniform in continuare, mai ales daca finisezi look-ul cu o pudra translucida.

5. Nu-ti neglija sprancenele. Ochelarii nu le acopera intotdeauna, asa cum ai crede. Dimpotriva, pot atrage si mai mult atentia asupra lor, asa ca tine-le sub control cu o mascara transparenta sau una colorata pentru sprancene.

6. Buzele intens conturate fac pereche perfecta cu ochelarii. Alterneaza nuantele nude de ruj cu unele puternice, precum ciclamen sau oranj aprins.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.