Setari Cookie-uri

Ghid de frumusete: Cinci pasi catre un ten de portelan

Cum sa ai grija in totalitate de aspectul tenului tau!

Un articol realizat de Lizi Serbanescu, expert estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Ravnesti la un ten de bebelus, rozaliu, dar chipul tau are mai degraba zone uscate si dure la atingere? Probabil ai de-a face cu o textura neregulata a pielii. Zilnic, unele arii ale tenului tau (nasul, fruntea sau zona maxilarului) strang mai multe celule moarte decat restul fetei, ducand la un aspect tern si diferite marimi ale porilor. In timpul verii, aceasta conditie extrem de comuna este agravata si de expunerea la soare. La acestea contribuie si varsta dar si obiceiurile nesanatoase precum fumatul.

ingrijire ten
Foto: Syda Productions, Shutterstock

Cum poti sa reglezi aspectul tenului tau si sa obtii acea textura fina? Urmeaza acesti pasi:

1. Exfoliaza

Daca stratul de celule moarte este de vina pentru felul in care iti simti tenul, foloseste un scrub de fata o data pe saptamana, insistand pe zonele problema.

Citește și:

2. Incearca un peeling

Iti poti aplica singura acasa unul cu acid glicolic sau poti apela la un salon de estetica pentru unul chimic care sa stimuleze cresterea tesutului intr-o maniera controlata. Vei scapa de celulele moarte, in timp ce incurajezi productia de colagen pentru reducerea liniilor fine si uniformizezi atat textura cat si tonul pielii.

3. Aplica ulei in zonele problematice

Daca nu suporti textura aspra a nasului, din cauza punctelor negre, incearca sa aplici putin ulei de fata cu un betisor de ureche. In timp, vei vedea diferenta.

4. Foloseste o solutie antioxidanta cu vitamina C

Aceasta va oferi protectia de care ai nevoie impotriva factorilor de mediu si va reface supletea tenului tau, totodata reducand hiperpigmentarea si petele.

5. Alege produse cu SPF – intotdeauna.

Indiferent de sezon, o crema cu protectie solara este la fel de esentiala ca un demachiant.

Citește și:

Foto prima pagina: Subbotina Anna, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.