Setari Cookie-uri

5 greseli de ingrijire a fetei, iarna

Cum sa ai grija de tenul tau in timpul iernii!

In timpul vacantei, ai decorat casa de sarbatori, ai ales cadouri sau ai preparat marele ospat de Craciun. Mai mult ca sigur, nici nu te-ai mai gandit la nevoile tenului tau. In sezonul rece, pielea este mai sensibila ca oricand din cauza diferentelor de temperatura. Cum poti recupera supletea si prospetimea tenului tau in ianuarie? Evita aceste greseli:

ingrijire ten
Foto: Maksim Shmeljov, Shutterstock

1. Nu bei suficienta apa

Iarna, nu simti deshidratarea la fel de acut precum vara. De aceea, tinzi sa uiti de proverbialele 8 pahare de apa, esentiale pentru o piele frumoasa si stralucitoare. Sfatul meu? Inainte sa te culci, bea un pahar cu apa – asa, coprul va scapa de toxine si se va hidrata pe timpul noptii iar dimineata, vei vedea diferenta.

2. Nu te demachiezi inainte de culcare

Demachierea este cruciala – nu glumesc! Curatarea si spalarea fetei inainte de culcare este un MUST, daca nu vrei sa ai de-a face cu pori blocati si zone rosii si iritate. Iarna, un demachiant cremos poate face diferenta.

Citește și:

3. Nu exfoliezi tenul la timp

In timpul sezonului rece, trebuie sa-ti exfoliezi tenul macar o data pe saptamana, daca nu de doua ori. Altfel, celulele moarte nu pot fi indepartate, iar crema hidratanta nu poate actiona eficient. Asigura-te, insa ca folosesti un exfoliant delicat.

4. Nu ai folosit inca uleiul de fata

Stii ca prea multa crema hidratanta poate fi daunatoare? De aceea, alternarea ei cu un ulei de fata este atat de benefica! Acesta patrunde adanc in pori, reusind sa hidrateze cu adevarat pielea. Desigur, tinde sa lase un aspect gras tenului, asa ca foloseste-l doar inainte de culcare.

5. Nu schimbi fata de perna regulat

Fara sa-ti dai seama, fata ta de perna acumuleaza ulei si murdarie noapte de noapte. Acestea, la randul lor, se depun pe chipul tau, ducand la puncte negre si cosuri. Evita acest dezastru schimband fata de perna saptamanal!

Citește și:

Foto prima pagina: Leonid and Anna Dedukh, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.