Setari Cookie-uri

Sindromul femeii trofeu la barbatii cu bani sau pozitie sociala

De ce barbatii cu un anumit statul social vad femeia ca un trofeu creat special pentru ei.

Ce valoare are un barbat bogat sau celebru daca nu are o masina scumpa, o casa imensa si nu are la brat o femeia superba? Pentru ce a muncit, daca nu pentru toate acestea?

Care sunt “costurile”?

• Propria familie. Cea pe care ai construit-o si o poti pierde pentru un simplu “moft”.

• Afacerea sau banii. Datorita costurilor de intretinere a “trofeului”.

• Mintile sau echilibrul interior. Pe care le poti lesne pierde atunci cand “trofeul” te insala cu unul mai tanar, daca esti mai in varsta. Sau cand decide sa se culce cu un prieten de-al tau, doar pentru ca ai suparat-o si a vrut sa iti dea o lectie. Ori atunci cand te paraseste pentru cineva mai bogat sau mai interesant.

• Sanatatea. Pentru ca emotiile si noptile pierdute isi au costul lor. Deasemenea mai sunt gandurile ca te insala, atunci cand nu este cu tine, sau cand esti plecat cu familia, care te rod la interior. Despre aceste costuri, in momentele tale de luciditate, recunosti ca sunt exorbitante, dar nu te poti opri. Si toate acestea te macina si te imbolnavesc. Astfel apare invariabil tendinta de a te descarca pe cine nu trebuie, cum ar fi: copiii tai, sotia ta, angajatii, prietenii, colegii.

Citește și:

• Adictiile. Alaturi de o astfel de persoana solicitanta si incitanta poti deveni foarte usor alcoolic (chiar asa te numesti daca consumi in exces, eventual zilnic, orice bautura care contine alcool). Drogurile, care intensifica placerea dar creeaza in schimb dependenta (de la marihuana la cocaina – doar esti bogat si reprezinti o tinta pentru orice dealer…).

• Bijuteriile, masinile, casele, vacantele scumpe, cheltuielile de intretinere. Toate acestea se pot duce pe apa Sambetei.

  • In loc de concluzie. “Femeia trofeu” iti poate fi sotie sau amanta, este frumoasa si dorita de foarte multi. Dar iti creeaza senzatia ca este dificil sa intretii o relatie cu ea, daca esti foarte gelos sau daca nu esti dispus sa cheltuiesti foarte mult, pentru a o intretine sau pentru a o pastra. Gandeste-te bine daca tot ceea ce are ea de oferit este doar frumusetea, merita oare efortul? Daca pe langa frumusete nu are si: cultura, educatie, calitate profesionala sau dorinta de a-si construi o cariera, inseamna ca va trebui sa o intretii. Iar daca tu crezi ca merita sa intretii un trofeu doar de dragul frumusetii, fara sa primesti si altceva in schimb, atunci inseamna ca iti asumi relatia respectiva, cu toate costurile incluse.

Dar daca, totusi, iti doresti mai mult decat frumusete, si anume o persoana alaturi de care sa construiesti o familie, un camin, copii, clipe de sex dar si de tandrete, momente de distractie dar si de seriozitate, atunci frumusetea nu poate fi de ajuns. In aceasta situatie, poti doar folosi trofeul… Asa cum au facut si cei dinaintea ta, si cum o vor face oricum si cei ce vor veni dupa tine. Fara sa mai vorbim de cei care beneficiaza de serviciile ei in acelasi timp cu tine, dar de care tu nu stii…

Citește și:

Trofeele in sport sunt detinute de un sportiv doar atata timp cat se afla in varf. Apoi vine cineva mai bun, care castiga acelasi trofeu. Cam asa merg lucrurile si cu “femeia trofeu”… Singura diferenta consta in faptul ca viata unei femei trofeu, este destul de scurta (si ea stie cel mai bine acest aspect). Pentru ca, mai apoi, nu o mai vrea nimeni. Bine ar fi sa constientizezi macar momentul, in care te poti capata cu un trofeu, pe care nu il mai vrea nimeni, decat tu…

Foto prima pagina: Valua Vitaly, Shutterstock

Vizionare placuta


Oferă consultaţii pentru:

  • Psihoterapie şi consiliere pentru copii
  • Psihoterapie şi consiliere pentru adulţi
  • Psihoterapie şi consiliere de grup
  • ...
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.