Setari Cookie-uri

Dragoste si frumusete

Iubim lucrurile pentru ca sunt frumoase, sau lucrurile devin frumoase pentru ca le iubim?

Acceptarea, perceptia frumusetii, iubirea fata de orice fiinta, obiect, eveniment este o formula care defineste infruntarea lumii si a universului caracteristica unui sfant, si poate reprezinta reconectarea cu Dumnezeu (sau alinierea cu energia, daca preferati), ceea ce reprezinta adevaratul obiectiv a tuturor actiunilor noastre.

Nu este un lucru simplu, nu exista scurtaturi, nu se poate cumpara si se poate intampla numai prin adevarata crestere spirituala.

Dar putem desigur sa facem ceva: astfel, daca privim frumusetea si iubirea ca pe o experienta, putem sa incercam in primul rand sa ne apreciem pe noi insine (vedeti ca “apreciere” nu inseamna a face orice prostie si apoi sa ne autofelicitam, ci inseamna ca – dincolo de orice greseala datorata imperfectiunii noastre, exista mereu o scanteie de lumina spirituala care ne ghideaza daca stim sa o percepem).

Deci, inseamna a desparti comportamentul – care bineinteles poate fi gresit si care poate fi imbunatatit – de fiinta noastra adevarata, de sinele nostru superior care exista mereu, ca soarele in spatele norilor, si care e perfect prin definitie.

Cand vom reusi sa facem asta, vom fi in stare sa recunoastem frumusetea oriunde, vom putea gasi o semnificatie pozitiva in orice eveniment. Nu va fi usor, evident. Nimeni nu a sustinut vreodata ca evolutia spirituala va fi usoara.

Asadar, atunci cand vedeti pe cineva pe care nu-l suportati, opriti-va un moment si incercati sa vedeti cat de frumos este. Ganditi-va ca si el are un sine superior perfect, care nu se manifesta din cauza fricii, indoielii, oboselii, educatiei gresite, credintelor proaste,... ganditi-va ce fiinta extraordinara ar fi daca ar putea manifesta partea lui pozitiva. Cautati orice vi se pare pozitiv si veti vedea cum se schimba perceptia voastra.

La fel, atunci cand se intimpla un eveniment care ni se pare dezastruos, propun sa ne oprim un moment si sa cautam toate aspectele pozitive, care va asigur sunt mereu. Sa ne amintim ca nu sunt evenimentele negative cele care ne creeaza nefericirea, ci reactia noastra la aceste evenimente. Totul depinde de noi.

Atunci cand vom reusi sa abordam aceasta atitudine, ne putem considera creatori.
Am creat o experienta de frumusete si iubire.
Nivelul nostru de energie a crescut.
Dezvoltarea noastra spirituala a mai facut un pas.

Si aceasta este magia.

Un salut

Bruno

www.brunomedicina.com

---------

Unele dintre ideile regasite in acest articol au legatura sub o forma sau alta cu celelalte articole ale mele pe care cei interesati le pot gasi aici:

Paradoxul energiei

Exista adevar dincolo de magie?



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.