In toate culturile din lume exista o poveste frumoasa despre « tinerete fara batranete si viata fara de moarte »,ceea ce arata fara putinta de tagada ca oamenii si-au dorit dintotdeauna sa traiasca mult si sa nu imbatraneasca.Daca in privinta vietii vesnice nu avem inca sperante,in privinta tineretii fara batranete putem face cate ceva.

Cum să ai tenul proaspăt și luminos întotdeauna?

Ceea ce este posibil pentru medicina actuala se grupeaza acum in notiunea de antiaging, care include toate metodele, tratamentele si terapiile complementare cunoscute pentru a intarzia cat mai mult imbatranirea organismelor noastre, cu tot ansamblul de transformari aduse. Cu toate ca antiagingul se refera si la modificari metabolice, viscerale, sexuale si neurologice, ceea ce intereseaza in primul rand pe majoritatea oamenilor este cum arata, cum isi pot pastra o aparenta mai tanara. Ceea ce se observa mai intai la un om este fata, apoi apar gatul si mainile. Modificarile cutanate sunt primele vizibile, mai ales ridurile, dar apoi si pigmentarile si depigmentarile, porii, reducerea tesutului adipos, aparitia de mici vase de sange cutanate, scaderea elasticitatii si a hidratarii tesuturilor etc. Cu diminuarea efectelor acestor schimbari se ocupa atat chirurgia estetica cat si medicina estetica.

Daca medicina estetica are la indemana mai multe metode moderne de imbunatatire a aspectului fetei si gatului-injectii cu toxina botulinica, peelinguri, acid hialuronic injectabil, tratamente cosmetice - se considera insa ca doar chirurgia estetica reuseste o intinerire spectaculoasa prin liftingul facial. Dezavantajul cel mai mare al liftingului chirurgical este insa faptul ca este o interventie invaziva, cu o perioada foarte lunga de vindecare si de recuperare. Pentru ca majoritatea oamenilor nu au la indemana doua luni sa se refaca dupa un lifting, timp in care si reluarea activitatii profesionale si viata sociala sunt puse sub semnul intrebarii, in ultimul timp se apeleaza mai ales la injectiile cu toxina botulinica si acid hialuronic, care imbunatatesc aspectul, chiar daca nu se poate vorbi de o reintinerire. Dezavantajele sunt insa minore, procedurile rapide si reluarea activitatii se poate face intr-un timp foarte scurt.

Ce face inca ca tratamentul de reintinerire cu laser fractional CO2 sa fie revolutionar ?

Seturi cadou pentru ingrijirea pielii iarna - de neratat!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: