Setari Cookie-uri

Laserul fractional CO2

In toate culturile din lume exista o poveste frumoasa despre tinerete fara batranete si viata fara de moarte,ceea ce arata fara putinta de tagada ca oamenii si-au dorit dintotdeauna sa traiasca mult si sa nu imbatraneasca. Daca in privinta vietii vesnice nu avem inca sperante,in privinta tineretii fara batranete putem face cate ceva.

Acest tratament laser ajunge sa imbine avantajele procedurilor miniinvazive-rapide, nechirurgicale, fara internare, fara cicatrice, vindecare rapida, reluarea activitatii in scurt timp - cu rezultate de ansamblu de reintinerire, cu intinderea si suplizarea pielii, cu atenuarea ridurilor si a pigmentarilor, cu imbunatatirea texturii cutanate, apropiindu-se de rezultatele liftingului chirurgical fara a avea dezavantajele acestuia. Intre laserele care s-au incercat in cursul anilor pentru reintinerire, CO2 s-a facut remarcat ca laserul cel mai eficace, care actioneaza ablativ, energia sa topind si desprinzand primul strat al pielii si transformand colagenul din straturile mai profunde, cu obtinerea unui aspect de piele tanara, elastica, intinsa, sanatoasa.

Singurul dezavantaj serios al acestui tratament era faptul ca pacientul trebuia sa astepte o perioada de 3-4 saptamani in care fata lui se exfolia si se vindeca, perioada in care nu se putea desfasura o activitate sociala sau profesionala normala. Acest dezavantaj a fost surmontat prin « fractionalizarea » tratamentului. Astfel, pe de o parte laserul nu mai actioneaza pe intrega suprafata a pielii, ci numai pe o mica fractie a pielii, prin microfascicule cu ajutorul unui scanner electronic, pe de alta parte se pot face mai multe tratamente, nu numai unul, in functie de rezultatul dorit. Laserul fractional nu mai agreseaza intreaga suprafata a pielii, ci numai mici portiuni microscopice, in timp ce energia laserului se inmagazineaza in straturile profunde si modifica colagenul, producand efectele descrise de intindere si innoire a pielii.

Rezultatele se vad dupa cateva zile, in primele 3 zile zona tratata fiind mai congestionata, mai rosie, ca dupa o expunere la soare apoi revenind la culoarea normala. Imbunatatirea este evidenta nu numai pentru reintinerire, ci si pentru cicatrice, pori mariti, pigmentari si acnee. Tratamentul se poate face sub anestezie locala, fara internare, cu reluarea rapida a activitatii.

Acestea fiind cerintele pacientului modern, se considera ca laserul fractional CO2 raspunde in modul cel mai fericit asteptarilor celor care isi doresc un tratament eficace dar minim invaziv, acum, la inceput de mileniu 3.

Un articol de Dr. Stefan Jianu, medic primar chirurg, doctor in medicina
Centrul Medical ProEstetica
+40212305200
+40722525965
www.proestetica.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.