Setari Cookie-uri

Pretul infidelitatii : Pleci sau ramai din relatie?

Ai inselat? Ai avut o aventura? Te incearca regretele, parerile de rau? Sau, pur si simplu nu ai nici un resentiment? Sa plec? Sa raman? Va mai merge aceasta relatie?

Partenerul tau sufera un sentiment de pierdere diferit de al tau, care il face sa se simta mult mai slab, dar sunt convinsa ca si tu treci prin propriul tau iad. Cu siguranta te afli intr-o capcana a deciziilor, paralizata, incapabila sa ramai sau sa pleci.

In timp ce tu te chinui sa faci ordine in acest haos care a devenit viata ta, vreau sa-ti reamintesc ca partenerul tau nu este in stare sa se gandeasca la problemele tale, deci, daca in trecut ai avut un aliat si un sprijin in partener, acum e timpul sa nu cauti mila. In cazul in care astepti simpatie sau intelegere nu vei reusi decat sa-ti indepartezi partenerul.

Sarcina voastra, in acest moment, este sa identificati acele sentimente extrem de intense si de contradictorii pe care le aveti si sa recunoasteti cat de potrivite si de normale sunt pentru aceasta etapa a calatoriei voastre. Urmatoarele sunt cele mai intalnite. Te invit sa le identifici pe ale tale:

• Usurare
• Nerabdare
• Anxietate cronica
• Furie indreptatita
• Absenta vinovatiei
• Vina fata de copii
• Izolare
• Deznadejde
• Paralizie
• Dezgust fata de sine

Usurare:”M-am saturat sa mint”

Nu este neobisnuit ca, dupa ce adevarul a iesit la lumina, sa simti o oarecare usurare. Te simti bine. Ai scapat din complicatiile create de minciunile si inselatoria ta, chiar daca nu stii incotro te indrepti. Probabil te simti minunat ca, in sfarsit, poti fii o singura persoana. Probabil ca nu mai puteai sa iti tii vietile separate. S-ar putea ca marturisirea secretului sa te faca sa te simti din nou intreg.

Nerabdare:”Mi-am parasit amantul si ti-am marturisit totul. Ce mai vrei de la mine?”

Aventura ta a fost scoasa la iveala iar tu te simti nerabdatoare sa te deschizi si sa reconstruiesti. Nu doar ca iti doresti sa refaci legatura dar, in mod egoist iti doresti sa scapi de acest sentiment de vinovatie. E posibil ca partenerul ranit sa fie scandalizat de eforturile tale de a minimaliza raul facut. Are nevoie sa simta o furie la fel de intensa ca si dragostea ta pentru cealalta persoana, o suferinta la fel de mare ca si bucuria ta, o razbunare la fel de intensa ca si inselatoria suferita. Te va vindeca trecerea prin experienta. Poti sa rezisti cu cat mai multa compasiune si control, fiind martor la haosul emotional prin care trece partenerul tau si sa-i dovedesti ca-ti pasa, sa-l faci sa se simta in siguranta, valoros si dispus sa riste sa te iubeasca din nou.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.