Setari Cookie-uri

Pretul infidelitatii : Pleci sau ramai din relatie?

Ai inselat? Ai avut o aventura? Te incearca regretele, parerile de rau? Sau, pur si simplu nu ai nici un resentiment? Sa plec? Sa raman? Va mai merge aceasta relatie?

Anxietatea cronica: ”Atat timp cat sunt ocupata, voi fi bine”

Acum, ca aventura ta a iesit la iveala, o modalitate de a-ti controla anxietatea este sa te arunci intr-o rafala de activitati, uneori cu scop, alteori pentru a evita sa te gandesti la ceea ce s-a intamplat. Cu cat e mai mare confuzia , cu atat e mai probabil sa te arunci in actiuni compulsive care sa te distraga, orice tip de diversiune. Cineva spunea: ”A durat cateva luni pana sa imi dau seama ca nici nu am inceput sa ma confrunt cu problemele mele adevarate”. Este in regula sa fii activa si este de inteles ca iti doresti un nou inceput, dar, in timp, este nevoie sa iti sortezi sentimentele si sa te ocupi direct de motivele care te-au facut sa calci pe alaturi. ”Poti fugi, dar nu te poti ascunde”, asa ca, da-i drumul! Nu mai amana! Confrunta-te cu tine si nu mai prelungi acest dialog intern alegand sa iti canalizezi energia in alta parte.

Absenta vinovatiei: ”Fac ce vreau sa fac, si mi se pare in regula”

Se poate ca, chiar si dupa ce aventura ta a fost descoperita, sa simti foarte putina vina sau chiar deloc, ceea ce are un efect exploziv asupra partenerului.

5 motive pentru care poti sa nu simti nici o vina de a te scuza:

1. Ai renuntat la relatie si te folosesti de aventura pentru a-ti grabi iesirea din ea
2. Ai o tulburare de caracter care te face incapabil sa simti compasiune sau vinovatie fata de oricine
3. Esti furios pe partenerul tau
4. Simti o stare de euforie fata de amant
5. Ai anumite pareri despre infidelitate care iti justifica aventura

In ceea ce priveste faptul de a fi furios pe partenerul tau, pot exista o multime de motive. Se poate ca furia pe care o simti sa fie un raspuns legitim la modul in care partenerul te-a tratat sau o aparare pentru vina pe care o simti pentru ceea ce ai facut.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.