Setari Cookie-uri

Negarea. Prieten sau dusman?

Se spune despre visatori ca neaga realitatea iar despre realisti ca isi neaga dreptul la visare.

Aplicam acest tratament cand vine vorba de gandurile si sentimentele noastre, reprimam, inghitim si continuam sa credem mitul: ce nu sti nu te poate rani. As spune ca ce nu stii azi se adauga la ce nu sti maine, si toate adevarurile reprimate se vor intoarce cu o forta pe care nu o mai poti dobori.

Oamenii ne spun sa ne trezim la realitate dar adeseori asta inseamna sa traiesti in durere, teama.
Daca ma ne poate ajuta sa trecem de momentele dificile poate uneori am nevoie de negare.. Cat de rau poate fi?

Azi am vorbit cu Monk. Refuza sa-si accepte viata asa acum e, refuza si neaga ca ar avea o contributie in experientele pe care le traieste. Il incearca ganduri psihopate, se agata in continuare de altcineva sa-l resusciteze, sa il calauzeasca pe drumul cel bun. E blocat atata de adanc in negare incat e capabil sa renunte la propria persoana , e capabil sa manifeste ritualuri de autodistrugere pentru ca e prea las sa accepte ca actiunile lui l-au adus inca o data in suferinta si durere. De cate ori furia din tine neaga ce iti dicteaza vocea ta interioara?

‘’Acceptarea de sine vine din intalnirea cu provocarile vietii cu virtute. Nu iti construe ziduri mentale pentru a evita durerea. Niciodata nu gasesti impacarea, incercand sa fugi de problemele tale ci confruntandu-le cu curaj. Nu vei gasi pace in negare ci in victorie’’.

Cand te trezesti intr-o dimineata si te uiti in oglinda pentru prima oara cu sinceritate iti dai seama cat de mult te-ai inselat pe tine insati. Cat timp ai ramas blocata in fantasme, cat de mult esti ancorata in dansul pe care l-ai creat in jurul tau in incercarea de a te elibera. Toate vocile carora le-ai dat glas in mintea ta gasind scuze pentru ceea ce e inconvenabil pentru tine trebuie sa moara.

Incerci sa schimbi un sistem insa esti prea mica si prea nesemnificativa pentru a o face. De vreme ce devi constienta ca schimbandu-te pe tine ii poti schimba pe cei din jurul tau, transformarile vor fi vizibile.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.