Setari Cookie-uri

Fashion Days: Dezvoltare accelerata si o crestere de 50% a afacerilor in 2017

Clientii Fashion Days cauta o experienta de shopping, branduri populare si produse de calitate.

comunicat de presa

fashion days

Fashion Days a inregistrat in 2016 in Romania o cifra de afaceri de 136 milioane de Lei in Romania, cu 29% mai mare fata de anul precedent. Cumulat, veniturile Fashion Days in cele trei tari au crescut cu 17% pana la 50,15 milioane de Euro comparativ cu anul anterior.

Investitiile realizate in 2016 au fost directionate in zona operationala, prin deschiderea unui depozit central cu o suprafata cu 50% mai mare fata de cel anterior, in diversificarea portofoliului de produse, in noi servicii introduse pentru clienti (livrare si retur gratuite, wishlist), campanii de marketing si in lansarea unor noi versiuni ale aplicatiei mobile. Acestea au fost principalele motoare ale cresterii Fashion Days in 2016.

Pentru 2017, nivelul investitiilor Fashion Days va creste proportional cu evolutia procentuala planuita pentru acest an a business-ului, de 50%.

Citește și:

andrei chirila

„Fashion Days este companie cu un potential de crestere foarte mare si cu o traiectorie clara: prima destinatie de shopping pentru clientii de fashion online. Suntem aici datorita clientilor nostri si vom continua sa investim in servicii gandite special pentru ei, in dezvoltarea sistemelor, a aplicatiei de mobil si in dezvoltarea gamei de produse cu branduri noi. Vrem sa le oferim constant o experienta impecabila de shopping”, spune Andrei Chirila, Chief Marketing Officer Fashion Days.

In plus, colaborarea stransa cu echipa eMAG va duce la accelerarea dezvoltarii Fashion Days atat in Romania, cat si in tarile vecine. “Scopul este sa aducem impreuna expertiza noastra in fashion retail si expertiza eMAG in e-commerce si tehnologie. Echipele Fashion Days si eMAG vor continua sa lucreze impreuna pentru dezvoltarea de noi oportunitati de crestere pentru ambele platforme de brand. Brandul Fashion Days isi pastreaza identitatea si isi consolideaza pozitia de lider pe piata pe fashion online printr-o crestere accelerata pe care o planuim pentru anul 2017, a adaugat Andrei Chirila.

Citește și:

Servicii si branduri noi in oferta Fashion Days 2017

Pentru cea de-a doua jumatate a anului, Fashion Days are in plan dezvoltarea unor versiuni noi ale aplicatiei, implementarea unei facilitati de retur direct din contul clientului, conectarea prin retelele sociale, un redesign al homepage-ului aplicatiei mobile si deschiderea de noi puncte de livrare impreuna cu eMAG.

La mijlocul lunii martie, Fashion Days va lansa campania de promovare a colectiilor sezonului primavara – vara 2017, sub conceptul „Wear Confidence. Order Confidence”. Compania va lansa anul acesta, in premiera, branduri noi, printre care Ipanema, Polo Ralph Lauren, Reply, G-Star, Camper, JYDC London, Pollini, Lacoste, Ted Baker sau Frankie Morello.

Cine sunt clientii Fashion Days, ce cumpara si cum

Femeile sunt cei mai activi cumparatori de haine, incaltaminte si accesorii. Din cei 4 milioane de membri Fashion Days din toate cele trei tari Fashion Days, 65% sunt femei. Interesant este ca in ultimul an, publicul masculin a crescut cu zece procente.

Citește și:

In Romania, majoritatea clientilor provin din orasele mari ale tarii: Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj, Iasi si Brasov. Mai in profunzime, publicul Fashion Days este eterogen, pasionat de stil, cu o viata activa, program incarcat, care acceseaza multiple surse de informatie si shopping.

Clientii Fashion Days cauta o experienta de shopping, branduri populare si produse de calitate. In topul brandurilor cu cele mai mari vanzari se regasesc United Colors of Benetton, Guess, Le coq Sportif, Pepe Jeans, Desigual, Diesel, Zee Lane, Calvin Klein, Nike, Esprit, Love Moschino, Next, Mango.

In ceea ce priveste modalitatea de comanda, mobile-ul este prima optiune in fashion, comenzile pe mobil atingand o crestere de peste 50% in prezent. De asemenea, clientii Fashion Days au investit mai mult in fashion, astfel ca in ultimul an si jumatate valoarea cosului de cumparaturi a inregistrat o crestere semnificativa: cosul mediu de cumparaturi a ajuns la 340 Lei, in crestere cu 10% fata de anul precedent.

Citește și:

Echipa Fashion Days numara in prezent aproximativ 500 angajati in cele 3 tari. 34% dintre angajati sustin zona operationala a business-ului, peste 15% au in grija productia de continut, iar restul se regasesc in departamentele de Marketing, IT, Customer Service sau Commercial.

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.