Setari Cookie-uri

3 greseli frecvente pe care le faci cand alegi o pereche de ochelari de soare. Le recunosti?

Orice femeie a comis una dintre aceste greseli pana acum, iar ele te pot costa sanatatea ochilor pe termen lung.

ochelari de soare

Greseala nr. 2 – Te ghidezi dupa tendinte si nu dupa nevoi si modele care te avantajeaza

Fiecare an vine cu noi tendinte atat in ceea ce priveste hainele, cat si accesoriile. Ei bine, moda nu tine niciodata cont de sanatate si nici de trasaturile fiecarei persoane in parte. Inainte sa te lasi atrasa in achizitionarea unor ochelari de soare asemanatori cu ai unei vedete, gandeste-te daca te vor avantaja. Poti sa folosesti un site ca lenscrafters.com, care iti recomanda ochelari de soare in functie de forma fetei si de stilul vestimentar, pentru a afla ce ti se potriveste cel mai bine.

Nu uita ca ochelarii de soare sunt ganditi si pentru a proteja pielea sensibila a ochilor de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Asadar, daca intr-un an se poarta ochelari de dimensiuni mici, gandeste-te de doua ori inainte sa-i achizitionezi. Jennifer Lyerly, optometrist de profesie, atrage atentia asupra riscurilor ochelarilor de soare prea mici si subliniaza intr-un articol pe LinkedIn ca ramele mici nu iti asigura acelasi grad de protectie.

Citește și:

Greseala nr. 3 – Treci cu vederea cateva conditii esentiale

De cate ori ai citit carasteristicile unor lentile si ochelari de soare? Daca esti precum majoritatea persoanelor, probabil nu s-a intamplat prea des. Este o greseala care te determina sa alegi ochelari care s-ar putea sa nu-ti ofere protectia necesara. Data viitoare cand iti cumperi o pereche de ochelari de soare, urmareste aceste mentiuni – blocheaza radiatiilor UVB si UVA in proportie de 99 – 100%, au protectie UV de 400, reflecta in proportie de 70 – 90% lumina vizibila, permit recunoasterea clara a tuturor culorilor.

Tu ai comis pana acum aceste greseli? De unde iti cumperi de obicei ochelarii de soare si pe ce criterii ii alegi?

Sursa foto: Matthew Hamilton/Unsplash, Jamie Brown/Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.