Setari Cookie-uri

4 modele de ochelari de soare sub 200 lei

Nu mai este niciun secret: ochelarii de soare sunt un accesoriu must have pentru orice anotimp si orice moment al zilei.

Fie ca vrem sa ne protejam ochii de razele orbitoare ale soarelui, fie ca ne dorim sa ascundem cearcanele dupa o noapte alba sau pur si simplu vrem sa completam un outfit cool, ochelarii de soare sunt cei la care vom apela in oricare dintre aceste situatii.

Eu nu port ochelari, recunosc. Nu port, dar imi doresc. Motivul pentru care nu detin inca o pereche de ochelari a fost mereu acelasi: nu am gasit rama care sa se potriveasca cu forma fetei mele.

Asta pana zilele trecute, cand m-am intalnit cu Andreea Antonescu si mi-au placut atat de mult ochelarii pe care ii purta incat i-am cerut sa-i probez si am avut o surpriza: chiar imi veneau bine. Era o pereche de ochelari unisex de la Lensa, cu cadru de plastic negru si brate din metal.

Ochelari de soare Andreea Antonescu

Ochelari de soare unisex Montana Sunoptic

Si au aparut in viata mea fix in momentul in care am aflat ca sunt nevoita sa ma protejez cu ochelari de soare atunci cand port lentile de contact.

Citește și:

Lentilele de contact le am, imi ramane doar sa fac cateva click-uri si sa intru in posesia ochelarilor de soare, pentru ca nu stiu unde o sa gasesc o alta rama care sa se potriveasca cu fata mea slaba si osoasa.

Ochelari de soare cu lentile colorate

Stiu ca pentru multe dintre noi conteaza eticheta unui produs, insa pentru mine este mai important sa ma simt multumita pe deplin de produs decat sa fac un compromis si sa accept ca nu imi sta foarte bine cu acei ochelari, doar ca sunt de firma si in tendinte, asa ca trebuie sa ii am.

Daca ma intrebi ce tip de ochelari de soare prefer, iti voi raspunde ca cei cu rama si lentile negre ocupa locul I in topul preferintelor. Sunt eleganti, misteriosi si... clasici.

Doar ca ma contrazic imediat si recomand purtarea ochelarilor cu lentile colorate, pentru ca, filozofic vorbind, viata este mult prea scurta ca sa o privim prin lentile intunecate.

Citește și:

Ochelari de soare

Ochelari de soare cu rama rosie Ochelari de soare cu lentile albastre Ochelari de soare animal print

Ochelarii de soare potriviti pentru sanatatea ochilor

Ochelarii de soare sunt esentiali impotriva razelor solare si ne pot scapa de multe probleme, printre care cataracta sau alte afectiuni ale ochilor care pot cauza leziuni ale vederii sau chiar orbire. Atunci cand vrem sa achizitionam o pereche de ochelari trebuie sa avem in vedere urmatoarele:

  • sa aiba lentile care blocheaza 100% radiatiile UVB si UVA;
  • sa aiba protectie UV 400 (blocheaza razele de pana la 400 de nanometri);
  • sa reflecte cu 70%-90% lumina vizibila;
  • sa fie potriviti ca si culoare si sa nu provoace dificultati ale vederii (lentilele galbene ne pot pune in dificultate atunci cand ne aflam la semafor, in timp ce lentilele gri, verzi sau maro minimizeaza distorsiunile de culoare si sunt o alegere mai buna atunci cand suntem la volan);
  • sa aiba lentile care permit recunoasterea clara a tuturor culorilor.

Asadar, fie ca optezi pentru ochelari de soare scumpi, de la o firma sau un designer celebru, fie ca alegi o pereche mai accesibila, de la farmacie sau dintr-un magazin cu ochelari, tine minte ca protectia ochilor joaca rolul cel mai important.

Citește și:

Sursa Foto Front Page: shutterstock/bart78

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.