Setari Cookie-uri

Bijuterii romantice în stil Shabby Chic ca din povești cu grădini secrete

Dintotdeauna am fost atrasă de lucrurile cu patină a timpului, de vechi adus în era noastră, dar, totodată, de designul rustic, dar foarte primitor, al căsuțelor de la țară. Mai pe scurt, mi-a plăcut stilul Shabby Chic cu mult înainte de a ști că specialiștii în design interior și, apoi, în design vestimentar și artă decorativă în genere, i-au conferit această denumire.

Iar în modă, hainele și accesoriile cu patină veritabilă sau creată prin diverse proceduri, cele care induc o stare de visare la vremuri de glorie apuse sau la clipe de-ale tale ca din povești de bunici, nu au cum să nu inspire, să nu trezească în noi amintiri și sentimente ca în copilărie!

Și pentru că tot ce implică trecut, poveste și visare e... diafan și romantic! Așa că îți propun să abordezi acest stil aparte, să te joci inițial cu accesoriile și bijuteriile Shabby Chic, ca să obții un look original, special, deosebit de feminin. S-ar putea să te atașezi foarte mult de acest stil și să cauți să îl abordezi cât mai mult și mai des. Dar acum, începe cu accesoriile Shabby Chic!

Stilul Shabby Chic – un fel de vintage luminos, foarte romantic și delicat

Shabby Chic este un stil de decor și înfrumusețare utilizat, de regulă, pentru a cuprinde și desemna o arie de elemente de design opulent (dar light, soft, luminos, senin) de țară, de căsuță de vară rustică. De obicei, piesele în stil Shabby Chic au un look decolorat de la învechire, un aspect care se obține doar prin efectul de patină, de trecere a anilor peste materiale ca lemnul, metalul, porțelanul, sticla. Și cam da, a pornit întâi ca stil de home & deco / design interior.

Citește și:

Arată adesea ca și cum piesele respective ar fi fost deconstruite, deformate, dar doar pentru că timpul și-a lăsat amprenta peste. De altfel, termenul englezesc shabby se traduce prin „uzat, ponosit, învechit”. Însă acesta rămâne totuși un stil curat, senin, calculat, special creat astfel, pentru a aminti de zilele de primăvară / vară petrecute în căsuța de povești de la țară. Tocmai de aceea alăturarea termenilor de shabby și chic. Adică de stil învechit, dar totuși distins, rafinat.

Citește și:

Ai putea fi tentat(ă) să crezi că stilul Shabby Chic e tot vintage – well, da, tot acolo se rezumă și e cam desprins din acesta, doar că e un stil mult mai luminos, mai romantic și mai inspirațional, care predispune spre visare, spre onirism. Se duce, așadar, înspre partea aceasta mai primăvăratică, mai diafană, a vintage-ului.

Piesele în stil Shabby Chic implică flori (inclusiv sub formă de imprimeuri și broderii florale), culori pastelate și foarte deschise în nuanțe (griuri colorate în nuanțe diluate, roz pal sau pudrat, bleu, verde-mentă, galben-pai etc.) care amintesc de înghețate, vată de zahăr, dulciuri de cofetării, dropsuri marmorate și de fondante, presupun patternuri ca de acuarelă, difuze, ciobituri în lemn ciobit sau cu vopsea sărită pe alocuri, pete de vechime etc.

Citește și:

Elementele în acest stil pot fi inclusiv noi, create special într-un astfel de decor, ca să arate neapărat ca vechi / învechite de timp. O altă variantă mai presupune utilizarea de materiale vechi pentru a concepe piese de vestimentație, de exemplu, în croiuri moderne. Motiv pentru care, din nou spun, unele piese vintage pot fi considerate Shabby Chic.

Bijuterii și accesorii în stil Romantic Shabby Chic

Deși predomină ca stil de design ambiental, al caselor și încăperilor în general, la nivel de accesorii, la fel, stilul Shabby Chic se regăsește în foarte multe piese ce par a imita astfel de decoruri rustice și tind a se inspira din căsuța emblematică de la țară, cu grădină înflorată. Adesea, în realizarea de asemenea bijuterii sau de alte accesorii pentru înfrumusețare, se folosesc elemente vechi, romantice, de la alte bijuterii din trecut, care și-au scris istoria și o dau astfel mai departe lumii.

Citește și:

bijuterii in stil shabby chic romanticMai multe bijuterii romantice în stil Shabby Chic

Iar în realizarea de accesorii actuale, moderne, care urmează acest stil romantic de decor, se folosesc adesea perle, cabochoane de rășină și porțelan decorat cu imprimeuri florale, mărgele de sticlă și de porțelan, flori textile diafane pastelate, filigrane în metale cu aspect vintage, sidef, pietre (semi)prețioase în nuanțe pastelate, auriu rozaliu, piese de bronz și cupru patinat, alamă sau argint tibetan (amestec de argint și alte metale), care nu mai oxidează.

Din sfera faunei, vei găsi foarte multe piese din cadrul unor bijuterii în stil Shabby Chic sub formă de insecte (albine, fluturi, libelule, buburuze etc.) sau imprimeuri cu păsări (rândunele, pițigoi, turturele, vrăbiuțe ș.a.). Ca de primăvară și vară desfășurată în grădina cu flori a bunicii, în copilărie!

Citește și:

De la cercei la coliere și broșe, brățări și pandantive, am găsit o sumedenie de bijuterii și accesorii fashion de înfrumusețare în stil Shabby Chic, romantic, diafan, rafinat și foarte aparte. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, acest magazin online cuprinde foarte multe bijuterii în acest stil aparte, deosebit și foarte feminin, drăgălaș și jucăuș totodată.

Accesoriile și bijuteriile în stil Shabby Chic sunt foarte potrivite dacă ești atrasă de stilul vintage, în special de latura acestuia mai luminoasă, mai romantică, însă îl preferi cu măsură și nu vrei să îl adopți în întregime. Gândește-te cât de bine ar arăta o broșă în stil Shabby Chic pe o bluză, rochiță sau pe un sacou! Iată ce modele drăgălașe romantice am găsit, mai jos!

Citește și:

broșe în stil Romantic Shabby ChicVezi mai multe modele

Ca piese care întregesc o ținută specială, feminină, astfel de bijuterii și accesorii în stil Shabby Chic sunt doza de romantism perfectă pentru a defini și personaliza cu stil orice outfit elegant, de ocazie specială și nu numai.

Astfel de piese sunt chiar bijuterii romantice perfecte pentru accesorizarea ținutei de mireasă! În special pentru că elementele florale pe care se bazează ca stil vor face pereche perfectă cu buchetul de mireasă și cu alte piese de rezistență care creează romantismul zilei cea mari!

Sursa main page photo: Pexels

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.