Setari Cookie-uri

Rochia halat de vară: alege una dintre cele mai versatile ținute

Recunosc că de la rochia-halat purtată de Kylie Minogue în “I just can’t get you outta my head” mă tot gândesc la sezonul când se vor purta astfel de rochii cu cordon. Și acum că a venit acest sezon, nu-l puteam lăsa să treacă fără să discutăm despre rochia halat de vară și cum se poartă ea.

Primăvară-vară 2018 este cu siguranță sezonul feminității și al stilului ușor retro-ladylike. Așa că acest material este dedicat celor mai senzuale și rafinate rochii cambrate de vară.

Am ales în selecția mea rochii sofisticate de seară, din materiale prețioase precum catifeaua sau mătasea fluidă, eterică. Am ales rochii cu cordon, perfecte la birou sau în ținute de zi. Am ales și multe alte rochii elegante de zi, uni dar și cu imprimeu. Și modele de rochii adecvate ținutelor sport.

Și asta pentru că rochia halat de vară nu are nevoie de multe artificii sau accesorii pentru a fi într-o ținută spectaculoasă. Ea însăși este o piesă vestimentară statement, ce captează atenția. Așa că, descoperă mai jos ce sugestii am pentru tine, din magazinele online, și cum să le porți.

Citește și:

Rochia halat de vară pentru ținute interesante de zi: office sau casual, chiar și sport

Rochia halat de vară mi se pare simbolul sofisticării, prețiozității feminine, fără a ajunge la opulență, bogăție, încărcătură. Tocmai de aceea am găsit și rochii cu cordon de zi, potrivite la birou (primele două rochii din poză sunt perfecte!).

Dar și sugestii de modele de rochii elegante-casual de zi (modelul cu imprimeu floral), ori modele adecvate unor ținute urbane, sport (rochia scurtă bleu cu nasturi de sus până jos este potrivită cu pantofi albi, sport, de tenis).

Aceste rochii cambrate de vară sunt vedete în sine ale ținutei, deci bazează-te pe accesorizare minimă. De exemplu, la ținuta office, poți asorta balerini cu vârful ascuțit, stiletto sau pantofi cu toc kitten. La outfit-ul casual, o pereche de botine, de escarpeni, espadrile sau sandale cu toc sunt perfecte. Iar la rochia halat de vară, purtată în stil sport, poți miza fie pe încălțăminte sporty, fie pe pantofi cu toc sau modele de pantofi cu calapod masculin.

Citește și:

Alege rochia halat de vară

Rochie halat de vară office Rochie-halat cu imprimeu floral

Rochie-halat scurtă din catifea Rochia-halat de vacanță Rochie-halat de seară, lungă

Rochia halat de vară pentru ținute de seară, elegante și sofisticate

Am ales însă și modele de rochii sofisticate de seară ce derivă din rochia halat de vară. De exemplu, rochia lungă, din material flu-flu, tip voal cu falduri, în nuanță de lila pastelat, cu prindere parte peste parte, mâneci bufante și șliț asimetric, purtată cu cizme lungi, peste coapsă, sau cu sandale fine, metalice, cu toc, este o variantă superbă pentru o petrecere sau eveniment.

Poți purta la cocktailuri și party-uri și rochii cambrate de vară în stil halat. Rochia scurtă din catifea sau rochia halat de vară, albă, cu glugă (așa e că e atât de asemănătoare cu aceea purtată de Kylie Minogue în clipul de care menționam mai sus?) sunt perfecte la un cocktail sau la o petrecere.

Citește și:

Fie că alegi rochii sofisticate de seară, fie că optezi pentru modele de rochii de zi în culori șic ale sezonului, fie că alegi rochii elegante de zi, de purtat la birou, fie că adori sugestiile de rochii cambrate de vară, purtate sporty-șic, rochia halat de vară este pe lista de piese must-have. Te poți baza pe aceste rochii cu cordon, indiferent de stilul sau momentul când alegi să le porți.

Sursa foto front page – Joey Nicotra/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.