Setari Cookie-uri

Fii stralucitoare! Poarta rochii din lame!

Cand ma gandeam la texturile lucioase, la materialele stralucitoare, ma gandeam ca niciodata nu voi purta asa ceva. Apoi au venit sezoanele anterioare peste mine si mi-au adus texturi metalice cat sa zic “Hai sa incerc!”

Am incercat. Paiete. Organza. Satin. Broderii cu fir metalic. Broderii si aplicatii cu margele si cristale. Materiale metalice cu irizatii. Si bineinteles simbolul anilor ’80 – lame-ul! Spun doar atat: mai atragator nici ca se poate!

Am inceput timid, cu o fusta plisata lucioasa, langa un pulover si o pereche de cizme din piele intoarsa. Si acum imi amintesc! Apoi am continuat cu salopete lucioase, ca sa ajung in sezonul acesta si sa-mi doresc sa imi cumpar numai rochii din lame!

M-am sincronizat numai bine cu tendintele pentru toamna-iarna 2017-2018, caci rochiile lucioase sunt la mare cautare si au fost omniprezente in prezentarile de moda. Mai mult, si la noi designerii romani au facut rochii din lame (va spun eu mai jos!), dar si vedetele de la Hollywood le poarta!

Bottega Veneta si-a bazat colectia de toamna-iarna 2017-2018 pe rochii din lame

In colectia Bottega Veneta eu am vazut o reinterpretare ale rochiilor elegante si diafane ale lui Madeleine Vionnet. Doar ca pe langa alura statuara de rochii suave, fluide, usor gofrate, amintind de drapajele grecesti, Bottega Veneta a adaugat stralucirea.

Citește și:

Astfel de rochii din lame lungi, maxi, sunt perfecte la ocazii speciale (de Revelion, de exemplu!) sau la petreceri. Dar cu putina imaginatie, le poti adauga un pulover si o pereche de bocanci si ai o tinuta casual curajoasa.

Gold standard. @tessward stuns in a #BottegaVenetaFW17 fluid metal silk dress for the October issue of @tatleruk.

A post shared by Bottega Veneta (@bottegaveneta) on

Si Michael Kors a folosit materialele lucioase iar Gwyneth Paltrow straluceste in creatiile sale

Un alt designer ce a creat rochii din lame este Michael Kors. Am ales ca reprezentativa aceasta imagine cu Gwynerth Paltrow in Kors tocmai pentru ca lame-ul etse inserat intr-o adevarata broderie metalica, argintie.

Citește și:

Silver for the gold: @GwynethPaltrow and Michael Kors at @godslovenyc’s #GoldenHeartAwards.

A post shared by Michael Kors (@michaelkors) on

Croieli a la anii ’80 si aceleasi rochii din lame la Wanda Nylon

De altfel argintiul metalic ca un argint topit a fost printre preferatii designerilor in acest sezon. De la Chanel la Wanda Nylon, au fost prezente multe rochii din lame argintiu pe catwalk!

Aceasta varianta a la anii ’80, cu manecile bufante si in asortarea careia au venit pantalonii tot din lame mi se pare o varianta posh de clubbing sau pentru un party de Revelion mai cool. Doar ca eu as purta-o cu stiletto galbeni, nu ton in ton.

WANDA NYLON FW17 FASHION SHOW - LOOK 21 @wandanylon #FallWinter17 Stylism by @verodidry Hair by @jamespecis Make-up by @benjaminpuckey @eyesightgroup Production Light design by Thierry Dreyfus for Eyesight Casting by @twobirdscasting Music by @frederic_sanchez Sponsored by @lorealmakeup & @swarovski #swarovskicollective

Citește și:

A post shared by WANDA NYLON (@wandanylon) on

Superba Diane Kruger intr-o rochie metalica, asimetrica Prabal Gurung

Diane Kruger este printre preferatele mele cand vine vorba de fashion-icon-uri. Si cum sa nu fie cand rochia aceasta stralucitoare cu taieturi asimetrice si decupaje indraznete ar face si semnul acela de circulatie sa intoarca capul dupa ea?!

Thank you to @prabalgurung @bridgetbragerhair @kayleenmcadams @repossi ❤️❤️❤️

A post shared by Diane Kruger (@dianekruger) on

Si in colectia Chanel am gasit rochii din lame. Inspira-te de la Blake Lively!

Serena Van Der Woodsen nu avea cum sa nu aleaga o rochie stralucitoare intr-o nuanta mai altfel! Rochia din lame, creatie Chanel (apropo, da click dreapta pe sageata sa vezi detalii!) are irizatii de lila si mov, de la adevaratele bijuterii aplicate ca detaliu ornamental!

Citește și:

Uh-la-la, Katy Perry e toata aurie, amintind de perioada disco!

Katy Perry a ales o varianta aurie de rochie lucioasa, insa la fel de interesanta precum anterioarele modele. Imi place ca intreaga tinuta e asumat retro, in perioada disco a anilor ’80 si acest gen de rochie mini este perfecta in club!

✨YOUR HOSTESS WITH THE MOSTEST✨@VMAS 📸@shearerphoto

A post shared by KATY PERRY (@katyperry) on

Colectia Dinasty creata de designerul roman Ana Maria Cornea imbina modele de rochii din lame intr-un stil pretios

Nu puteam sa vorbesc de rochii din lame fara sa aduc in discutie ultima colectie semnata Ana Maria Cornea. Rochiile din colectia Dinasty au aceleasi linii glamour ale anilor ’80 dar mai au ceva. O eleganta si un rafinament al perioadei interbelice, au ceva pretios si artisocratic in ele.

Citește și:

In colectia Ana Maria Cornea taftaua, brocartul cu fire metalice si lurexul in nuante de argintiu, auriu si bronz completeaza liniile feminine, detaliile cu volane, drapajele, asimetriile si manecile bufante.

Colectie rochii din lame Ana Maria Cornea

Vezi rochii stralucitoare de firma

Deci, daca esti in cautare de rochii din lame ceva mai aproape de tine, iata, poti alege oricand o rochie creatie autohtona. Oricum ar fi, alege sa porti in iarna aceasta rochii din lame! Vei fi cu siguranta o aparitie!

Sursa foto front page – Freepik, instagram, XMedia Studio pentru Ana Maria Cornea

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.