Setari Cookie-uri

Ochelari de soare rotunzi: te avantajează sau nu?

Sezonul acesta mă uimește. Mă atrage nespus de mult moda de primăvară-vară 2018: de la retro a la anii 80 până la broderiile prețioase cu dantele, pietre și cristale. De la mânecile interesante, până la sandalele cu toc înalt și gros. De la borsetele inspirate din moda optzecistă până la modelele de ochelari de soare rotunzi, pe care eu, una, îi voi purta cât se poate de mult în lunile viitoare.

Se poartă multe forme de ochelari de soare pentru 2018. Se poartă ochelari de soare cu ramă rotundă, cu lentile pătrate sau rectangulare, cu rame cat-eye sau Aviator. Iar numitorul comun când vine vorba de accesorii în tendințe pentru 2018 este ”supradimensionarea”. Ai tot citit, probabil, în materialele noastre că se poartă opulența, stilul exagerat, la vedere, care iese în evidență. Ei bine, la capitolul sunglasses se aplică același trend. Să iasă în evidență de departe!

Poate doar când vine vorba de ochelari de soare rotunzi avem atât varianta de ochelari a la John Lennon, și Beatles, cât și opțiunea de rame imense și lentile pe măsură. Înainte să îți dai seama ce ochelari de soare ți se potrivesc și ce ochelari să alegi în funcție de forma feței, te anunț că acest material nu este pentru fashionistele mai puțin îndrăznețe. Oh, nu! Când vine vorba de ochelari de soare rotunzi, este despre curaj și asumare, fetelor!

Citește și:

Ochelari de soare rotunzi, cu lentile mici, ce amintesc de John Lennon / The Beatles - accesorii în tendințe

De la plastic la metal, de la ochelari de soare cu ramă rotundă la cei cu lentile angulare, pătrate sau trapezoidale, de la lentile subțiri la lentile masive, groase, de la tonuri fumurii în degrade până la transparențe sau lentile-oglindă colorată, de la tâmple decorate cu tot felul de motive și printuri până la modele clasice reinterpretate (faimosul Aviator devine o variantă mai mare de-a sa), la capitolul accesorii în tendințe pentru 2018, mai ales la capitolul ochelari de soare pentru 2018, avem ce povesti!

Ce ochelari de soare ți se potrivesc? Și mai ales crezi că ți se potrivesc modelele de ochelari de soare rotunzi mici? Modelul iconic purtat de John Lennon este transformat în viziunile designerilor. Am văzut ochelari de soare cu ramă rotundă și o punte dublă la Miu Miu, dar am văzut și ochelari de soare rotunzi cu ramele decorate la Valentino. Am văzut tâmple decorate cu dantelării metalice la Etro și modele moderne, futuriste, la Emporio Armani. Și am văzut ochelari de soare rotunzi cu rame de plastic interesante și lentilă neagră ușor Punk la Sportmax.

Citește și:

În general, lentilele în cazul ochelarilor de soare rotunzi sunt transparente, preponderent închise la culoare, dar și colorate puternic (maro la Miu Miu, de exemplu). Vorbind despre ochelari în funcție de forma feței, îți spun că poți purta ochelari de soare rotunzi la o tipologie de chip oval dar și dacă ai maxilarul pronunțat sau fața pătrățoasă. Iată ce ochelari de soare ți se potrivesc!

De ce? Pentru că dacă alegi acești ochelari în funcție de forma feței, ei vor echilibra proporțiile și vor îndulci trăsăturile prea ”brute” ale pomeților ascuțiți, ai frunții late sau ai maxilarului proeminent. Și acum că am discutat despre ce ochelari în funcție de forma feței să alegi, să vorbim și despre ”elefantul din cameră”. Nu vreau să pară că jignesc modelele de ochelari de soare rotunzi supradimensionați, însă n-ai cum să îi treci cu vederea!

Citește și:

Alege ochelari de soare rotunzi

Alege ochelari de soare rotunzi

Ochelari de soare cu ramă rotundă supradimensionată - super chic pentru 2018

Ai citit ce ochelari de soare ți se potrivesc dacă ai fața unghiulară. Ei bine, dacă vorbim despre ochelari de soare cu ramă rotundă, model supradimensionat, atunci nu ținem cont doar de tipologie! Nu, nu! Ar fi o mare greșeală! Ținem cont și de curaj, fetelor! Nu ai cum să porți aceste accesorii în tendințe pentru 2018 fără de curaj și îndrăzneală. Dacă alegi ochelari în funcție de forma feței, evită modelul acesta dacă ai fața ovală, dacă ai fruntea lată și bărbia subțire și poartă-i dacă ai chipul angular, forma feței osoasă și fruntea înaltă.

În general de inspirație retro, în general cu lentile colorate, oglindă sau transparente, preponderent cu ramele lucioase, în tonuri puternice sau pastelate, din PVC sau acetat ori metalice, genul de ochelari de soare cu ramă rotundă mare sunt must-have! La Emilio Pucci am găsit o variantă de ochelari de soare rotunzi cu rame groase, aducând aminte de anii 60, cu o ușoară tentă de cat-eye.

Citește și:

Și la Bottega Veneta am văzut ochelari de soare pentru 2018 cu lentile imense, de la o tâmplă la alta. La Concept Korea am văzut ochelari a la anii 80. La Genny și Giorgio Armani am găsit ochelari de soare rotunzi cu rame metalice și adesea cu punte dublă. Iar la Roberto Cavalli am mai făcut o incursiune în moda retro.

Vezi modele de ochelari de soare supradimensionați

Așadar, la capitolul ochelari de soare rotunzi nu au cum să scapi! Și nu ai cum să nu găsești măcar o pereche de gustul tău! Se poartă atâtea texturi, forme și modele de ochelari de soare pentru 2018. Alege-ți un model de ochelari în funcție de forma feței și dacă porți ochelari de soare cu ramă rotundă, dă-le o șansă ”elefanților”!

Ai de unde alege când vine vorba de accesorii în tendințe pentru 2018, mai ales dacă vrei să ieși în evidență! Rămâne doar să te hotărăști ce ochelari de soare ți se potrivesc!

Citește și:

Sursa foto front page – Pete Bellis/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.