Setari Cookie-uri

Fusta din piele întoarsă revine din moda anilor 70 în prezent

Moda acestui sezon a adus multe influențe retro. De la borsetele specifice anilor 80, până la blugii mom fit, ce aduc aminte de anii 90. De la sacourile cu umerii mari din anii 80 până blugii evazați ai anilor 70. De la rochițele mini, a la anii 60, până la fusta din piele întoarsă, tot de inspirație șaptezecistă. Și pentru că despre anii 80 și 90 am tot vorbit aici, în clubul Kudika Shopping, astăzi mă opresc la moda anilor 70. Mai exact la fusta versatilă din piele întoarsă!

Perioada anilor 70 era boemă, era caracterizată de libertate, varietate a culorilor, era perioada look-urilor eclectice. Anii 70 erau perioada în care tendința de a asorta mix & match orice stil era la îndemâna tuturor. Hippie, punk sau boho, toate puteau sta juxtapuse în ținutele anilor 70. Acest liberalism nu a făcut altceva decât să deblocheze creativitatea.

Deși mulți au susținut că acest mix eclectic nu avea sens sau că susținea lipsa oricăror reguli sau standarde, perioada șaptezecistă a devenit propice pentru exprimarea sinelui, a individualității, a viziunii unice a stilului și creativității. Oh, și când e vorba de haine, este multă creativitate!

Boho, folk, gipsy, hippie, printuri etnice, look-uri retro, clasice reinterpretate, vibrații disco, safari, trendul militar, piesele sport, moda unisex, toate s-au adunat în bazarul șaptezecist. Iar acum, când moda actuală a fost propice, anii 70 s-au întors în forță. Nu mă miră întrucât anii 70 aveau nevoie de un cadru luxos și în același timp confortabil. Ori trendurile ultimilor ani în această direcție au evoluat.

Citește și:

Cu ceva feminitate, cu multă creativitate, cu libertatea de a combina texturi, țesături, imprimeuri, culori, broderii și aplicații, cu tente de lux, dar cu atâta relaxare și stil effortless, moda anilor 70 s-a reintegrat perfect în moda anului 2018. Pentru că din acest punct de vedere, sunt compatibile. Așa că astăzi am ales să dezvolt puțin stilul acelei perioade și să mă axez pe modelele de fustă ca în anii 70.

Fusta din piele întoarsă revine din moda anilor 70 in trendurile actuale

Etapa anilor 70 a marcat un prag. Un început al eclectismului și al permisivității. Tot ce era șic în deceniile anterioare se întâlnea la un loc în anii 70. Puteai să porți orice în perioada acesta. Culori tari, imprimeuri mixte, broderii și aplicații de tot felul. Blugi cu ii, rochii ieftine, texturi etnice, costume bine croite, sau fuste gipsy. Iar fusta din piele întoarsă este una dintre piesele cheie ale decadei șaptezeciste, ce a revenit și acum, în 2018.

Citește și:

Iar ea, fusta ca în anii 70, arată spectaculos în orice nuanță, dar mai presus în tonurile specifice acelei perioade. Nuanțele bogate, pâmânturile, burgundy-urile, ocru, bejul, vișiniul, indigo-ul, violetul, kakiul, galbenul-muștar sunt ideale pentru a te trimite cu gândul la acea perioadă.

De altfel, nu doar fusta era fabricată din piele întoarsă, oh, nu! Acest material este vital în definirea trendului aceluia. Aspectul moale, delicat, catifelat, parcă și zicea ”make love, not war!”, nu? Sau poate e părerea mea! Oricare să fi fost motivația, pielea întoarsă era textură omniprezentă atunci. De la genți la pantofi, de la rochii, la fuste, ori jachete sau topuri! Ideea de bază era simplă: orice piesă din piele întoarsă să fie croită cât mai simplu, și de efect, fără a fi banală. De altfel, la acest aspect, anti-banalitate, au contribuit mult și hainele ce veneau în completarea fustei din piele întoarsă.

Citește și:

Alege-ți fusta din piele întoarsă de aici

Alege-ți fusta din piele întoarsă de aici

Cum porți fusta din piele întoarsă, să fii la modă în 2018

Și pentru că fusta din piele întoarsă are nevoie de completări șaptezeciste, m-am gândit să vorbesc puțin și despre ele. Fusta versatilă din piele întoarsă era purtată cu imprimeuri caleidoscopice (mixurile acelea specifice eșarfelor!), cu patterm-uri etnice, motive geometrice, carouri, abstracte îndrăznețe sau imprimeuri florale.

Adesea, fusta din piele întoarsă era purtată cu bluze croșetate din macrame, romantice sau din dantelă, fiind precursoarele stilului boho chic de astăzi. Desigur, totul acompaniat de mărgele, perle, coliere, ciucuri, franjuri.

Dacă ți se pare un look aglomerat, ei bine, poate fi! Dar fusta din piele întoarsă mai are o calitate! În general este croită simplu, deci poate primi pe lângă ea suficientă ”gălăgie” vestimentară, cât să nu aibă nimeni de suferit. De altfel, o astfel de fustă ca în anii 70 poate acționa ca zonă uni, de trecere, de legătură sau de echilibru vestimentar!

Citește și:

Dacă vrei să fii și mai 70s șic, alege în completare și alte detalii ce amintesc de acea perioadă. De exemplu, alege o fustă ca în anii 70, din piele întoarsă, cu talia înaltă! Completeaz-o cu topuri mulate pe talie (un exemplu poate fi un pulovăr cu anchior). Și dacă e răcoare, adaugă și ceva denim! O geacă de blugi cu broderie sau patchwork poate fi o adăugire foarte cool!

Un alt detaliu ce te poate ajuta să recreezi un look a la anii 70 este lungimea fustei. Adesea, fusta versatilă din piele întoarsă era puțin deasupra genunchiului, sau midi, sub genunchi și întotdeauna era croită evazat, în A, niciodată conică!

Și dacă ești cu adevărat o înflăcărată a perioadei Flower Power, mergi pe asortarea ton în ton a țesăturii, căci costumele de pantaloni sau fuste din același material erau la mare căutare! De unde crezi că este mixul acesta All Denim cu pantaloni evazați, dacă nu de atunci? Poți extrapola și purta o fustă din piele întoarsă cu o geacă din același material. Adaugă o helancă sau tricou pe gât, ori o bluză cu broderie etnică și gata!

Citește și:

În ceea ce privește accesorizarea, și aici ai de unde alege! Pălării cu borurile mari, ochelarii supradimensionați retro (must-have și în acest sezon!), franjuri! Pantofi și sandale cu detaliu de lemn, vârful pătrățos sau tocul înalt și gros sunt tot reminiscențe reinterpretate ale perioadei.

Ideea este că în acea perioadă se asortau multe stiluri, multe culori, multe linii. Luxos, hippie, punk, romantic, retro clasic, Boho, etnic sau folk, military sau Safari, cu tentă sport sau de inspirație disco, cu aspect rock sau de Diva Glamour, ai de unde alege în asortarea și accesorizarea unei piese precum fusta din piele întoarsă.

De altfel, fiind cea mai permisivă perioadă, nu doar fusta versatilă din piele întoarsă beneficiază de astfel de ”undă verde” la asortare, ci orice piesă, din acea perioadă, de exemplu blugii evazați! Doar că jeanșii cu tăietură boot-cut, sau evazați au tot fost și tot vor fi la modă. Însă o fustă ca în anii 70 cine știe când mai ai ocazia să porți?

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.