Setari Cookie-uri

15+ portofele încăpătoare bine compartimentate: e cazul să scapi de cel vechi!

Probabil cea mai grea misiune din ultimul timp, când a venit vorba de shopping, a fost alegerea unui portofel, în cazul meu. Să fie frumos, dar bine compartimentat. Să fie încăpător, dar nu prea mare, că trebuie să îmi încapă și în gențile mai mici. Să fie rezistente, dar nu neapărat din piele! Să fie clasice dar să aibă și ceva din șicul sezonului! Greu, greu! Așa că am decis că las aici toate propunerile de portofele încăpătoare bine compartimentate prin care am trecut, până să aleg unul.

Să fim serioase, doamnelor! Toate suntem mofturoase și avem gusturi extrem de specifice când vine vorba de alegerea unui portofel. Și, oricât ar părea de simplu, la prima vedere, chiar și eu mi-am zis că sunt pline magazinele de modele de portmonee de femei, nu e deloc lipsit de întrebări de tipul ”dar oare…?”

Și nu e nimic grav în a căuta mai mult timp portofelul perfect. Este un obiect folosit zilnic, și nu doar o dată pe zi! Un portofel – mai ales unul de calitate - ține mai mult de un an sau doi! Și apoi intervin detalii de tipul: să fie funcțional, dar și elegant. Să încapă toate cardurile, banii, banii metalici. Este destul de grea și misiunea de a selecta materialul din care să fie confecționat portofelul. De exemplu, eu nu am vrut piele veritabilă, din motiv că încerc să renunț la prea multe obiecte de proveniență animalieră.

Citește și:

Dar știu că majoritatea oamenilor își doresc piele veritabilă pentru că rezistă mai mult utilizării prelungite și uzurii. Așa că, având aceste detalii, care mai de care mai distincte, în minte, am pornit căutarea mea. Am ales 16 pe lista scurtă: 16 modele de portofele bine compartimentate și extrem de chic (cum altfel?!), pe care ți le prezint și ție mai jos!

Sfaturi pentru ce modele de portofele de femei să alegi

Suntem toate diferite și gusturile noastre variază de la o zi la alta. Tocmai de aceea misiunea de a alege o piesă pe care o vom purta și folosi zilnic, este și mai dificilă. Ah, și trebuie să fie și simpatică, pentru că noi, femeile, ținem și la frumusețea portofelului! Hei, al nostru! Până la frumusețe, însă, iată ce sfaturi aș putea să îți dau în alegerea unor portofele încăpătoare bine compartimentate, care să se plieze nevoilor tale specifice.

Citește și:

Așadar, dacă îți dorești un portofel rezistent în timp, alege un model din piele naturală, veritabilă. Sau din material textil (de tip stofă sau doc, ori denim închis la culoare). Dacă vrei să îți iei un portofel din piele și nu știi cum să te asiguri că plătești pielea veritabilă, ai câteva criterii ajutătoare: pielea veritabilă este fină și porii ei se văd.

Mai departe, alege-ți portofelul în funcție de ce ai nevoie să pui în el. Ai nevoie de 20 de sloturi de carduri? Atunci nu-ți lua un portmoneu mic și prost organizat. Mizează pe portofele bine compartimentate, atât pentru carduri, cât și pentru cash (ai nevoie de un compartiment destul de lung, în care să poți pune bancnotele, fără să fie îndoite, întinse, și de un compartiment cu fermoar sau capsă pentru monede. Eu recomand fermoarul, întrucât pe lângă capse, poți pierde bani, am pățit-o!).

Citește și:

Legat de culoare, evită pe cât posibil tonurile prea deschise – alb, bej, nude, roz deschis etc. – acestea se vor murdări întrucât vei folosi des portofelul. Crezi că nu, că vei avea mâinile curate. Fie și așa, în timp portofelul tău va părea salvat din război! Pentru că banii sunt murdari - și la propriu! Clasicele neutre negru, gri, maro sau tonurile bogate, închise la culoare – kaki, burgundy, albastru bleumarin – sunt cele mai rezistente la murdărie.

Tot la capitolul funcție, înainte de estetic, îți mai spun că există modele de portmonee de femei cu spațiu destinat telefonului mobil. Desigur, este ceva mai masiv, ar putea trece drept un mic clutch sau o mini borsetă, dar vei avea la un loc actele, banii, cardurile și smartphone-ul. Tot la capitolul funcție, orice ar face, nu alege acel gen de portofele încăpătoare bine compartimentate care la deschidere se extind și pe lung și pe lat! Sunt extrem de greu de manevrat și astfel poți fi vulnerabilă furturilor mai rapid. Alege un model de portmoneu bine organizat, în care să găsești totul rapid, dar limitează-te la cele dublu plisate de exemplu. Cele care se deschid în două ”aripi”, la rândul lor împărțite.

Citește și:

Alege portofele încăpătoare bine compartimentate

Vezi portofele încăpătoare bine compartimentate

Cele mai chic modele de portofele încăpătoare bine compartimentate

Și acum că am discutat despre tips & tricks în utilitatea unui portofel, haio să trecem la detalii mai frumoase ochiului. Cum ziceam, pe lista mea scurtă, au rămas 16 modele de portofele încăpătoare bine compartimentate. Unele cu aspect clasic, altele ceva mai colorate, unele ce atrăgeau atenția prin culoare, altele prin imprimeu, textură sau pattern. Unele simple, minimaliste, alte cu catarame interesante sau decorațiuni chic. Unele în forme clasice, altele cu model original – rotunde, trapez, semirotunde. Unele moderne, aproape androgine, altele retro, și cu parfum de veacuri trecute.

Dacă ar fi să le clasific după rezistență, dintre cele 16 portofele bine compartimentate alese, aș zice că modelelele din piele și piele întoarsă au câștigat. Însă nici cu cele textile nu mi-e rușine, fiind din materiale dense, țesute strâns, bine. Dacă ar fi să le clasific după actualitate, cu siguranță portofelul rotund stil breloc (efect de agățat în interiorul genții, sau la gaica de la blugi, tip borsetă) ar câștiga detașat. La fel și cele semirotunde, sau cele trapez ori cel pătrat, bleu-pastel. Dar asta nu înseamnă că restul de modele de portmonee de damă nu sunt frumoase și deosebite!

Citește și:

Cel roșu, minimalist Calvin Klein mi s-a părut cel mai elegant și fin dintre ele. Cele cu pielea perforată sau matlasată (Love Moschino) ori cu textura granulată (Mango, de exemplu) mi să-au părut de asemenea sugestii stilate, care nu se demodează. M-au atras și cele cu decorațiuni feminine – cel Guess cu piele de tip reptilă, sau cel Guess cu fundiță roz – sau cele cu pattern-uri interesante (cel cu imprimeu caleidoscopic, colorat, cel cu pattern geometric, dar și cel retro, precum avea bunica).

Nu o să-ți spun ce model mi-am ales, dar sper că îți vei găsi și tu alesul.

Oricum, în sugestiile de mai jos, vei găsi și mai multe modele de portofele încăpătoare bine compartimentate. Mai moderne sau mai a la anii 60, mai androgine, ori dimpotrivă feminine, colorate. Clasice sau cu aplicații sau inserții brodate, aceste modele de portmonee de femei au trecut testul meu de util versus plăcut. Dacă ești și tu în căutarea unor portofele bine compartimentate, ești invitata mea!

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.