Setari Cookie-uri

Povestea brandului celui mai apreciat tip de încălțăminte sport: Adidas

Povestea brandului Adidas se ”scrie” de aproape 100 de ani. De la începuturi și până în prezent, brandul de încălțăminte Adidas a dezvoltat multe label-uri subsidiare: de haine, de parfumuri sau echipamente profesionale de sport.

Astăzi vom descoperi împreună istoria brandului Adidas, de la 1924, în Germania, până la colaborări fashion, cu designeri de prestigiu. De la faimoasa încălțăminte sport Adidas, creată de Adolf Dassler, până la ținutele Adidas originale pentru femei, semnate de Stella McCartney, toate sunt aduse în prim-plan, în rândurile de mai jos. Ești curioasă cum a început Adidas și cum a ajuns aici?

Povestea brandului Adidas începe în Germania, când Adolf Dassler pune bazele unei fabrici de pantofi. Lui i s-a alăturat fratele său, Rudolf însă ceea ce părea o relație frățească, și încă una de succes, a dus la una dintre cele mai cunoscute rivalități în materie de echipament sportiv. Adolf a început povestea brandului Adidas, iar Rudolf a creat Puma.

Citește și:

Deși aveau succes încă de la început, cu modelele de încălțăminte sport Adidas, cea cu crampoane metalice, pe care a purtat-o atletul Jesse Owens la Olimpiada din 1936, cei doi frați au devenit rivali. Despre Puma nu vom vorbi astăzi, însă despre istoria brandului Adidas, da!

Cum a început povestea brandului sport Adidas

Brandul de încălțăminte Adidas a început să dezvolte treptat și la piese de îmbrăcăminte sport. În anii trecuți, Adidas a colaborat cu creatoarea de modă Stella McCartney, pentru realizarea unei game Adidas originale pentru femei, haine ce pot fi purtate atât sport cât și casual, urban. Până aici, însă, începuturile nu au fost tocmai line. Povestea brandului Adidas începe oficial prin anii 70 când frații Dassler se despart, fiecare fiind axat pe câte o gamă sportswear.

Citește și:

Și așa cum și brandul de încălțăminte Adidas a avut nu tocmai vremuri clare, și identitatea sa vizuală este una multiplă. Brandul de încălțăminte sport Adidas se marketează când cu cele trei linii de dimensiuni diferite, când cu cele trei linii paralele, când cu logo-ul cu trifoiul cu trei foi. La fel și sloganul s-a schimbat, cel mai popular fiind ”imposibil nu este nimic!”.

Jurnalul unei shopaholice, povestea brandului Adidas, brandul de încălțăminte Adidas, istoria brandului Adidas, Adidas originale pentru femei, încălțăminte sport Adidas

Piese Adidas originale pentru femei AICI

Cele mai prestigioase colaborări Adidas cu designeri și vedete

Esențiale pentru istoria brandului Adidas sunt achiziția Salomon Group, specializat pe schi și colaborarea cu designerul de modă Stella McCartney. La fel și achiziția Reebok, ca subsidiar al Adidas, în lupta cu principalul său competitor pe piața sport, Nike, cumpărarea firmei de tehnologie fitness Runtastic și colaborarea cu McDonald’s pentru realizarea unoformelor All-American. La fel de cunoscut este și joint-venture-ul dintre designerul Yohji Yamamoto și Adidas, în brandul Y-3.

Citește și:

Despre Adidas putem spune că are trei linii principale în creație:

  • Adidas originale pentru femei și pentru bărbați, cunoscute drept Adidas Originals se referă la modelele mai vechi.
  • Adidas Performance este dedicată atleților,
  • iar Style Essential este o gamă fashion.

Există multe alte capitole în istoria brandului Adidas, care au contribuit la celebritatea acestui label și la popularizarea sa.

Colaborările cu designerii precum Jeremy Scott, Alexander Wang sau Raf Simons ori cu celebritățile Kanye West, Pharell Williams ori Stan Smith pentru a crea noi colecții sub egida Adidas sunt extrem de cunoscute.

Despre colaborările din sport, atât pe gama de încălțăminte sport Adidas cât și pe ținutele de meciuri, putem aminti Bayern Munchen, Real Madrid, Manchester United, Milano sau Juventus. La fel de cunoscut este și endorsement-ul lui Andy Murray în tenis, dar și renunțarea la Simona Halep, pe care cu siguranță brandul de încălțăminte Adidas o regretă.

Citește și:

Adidas by Stella McCartney aici

Adidas by Stella McCartney aici

Adidas nu este doar un brand de sportswear, ci unul urban

Ce se mai poate spune despre povestea brandului Adidas? Cu siguranță trebuie să știi faptul că modelul de pantofi trainers Adidas Beckenbauer, după faimosul jucător de fotbal Franz Beckenbauer, este unul notoriu. La fel de cunoscută pe lângă gama de Adidas originale pentru femei și marketarea cu Madonna ca icon feminin, este și gama Adidas Run DMC, lansată în 1986, când trupa de rap a lansat melodia My Adidas, drept declarație de dragoste a băieților din cartier.

Dintre vedetele actuale ce se lasă pozate (cu contract de imagine, desigur!) în haine și încălțăminte sport Adidas, le putem nominaliza pe Gigi Hadid (Reebok), Kendall Jenner, Karlie Kloss, Daft Punk, U2, Jamiroquai, Liam Gallagher, Justin Bierber, Jessica Simpson, Katy Perry, Selena Gomez, Snoop Dogg.

Citește și:

Jurnalul unei shopaholice, povestea brandului Adidas, brandul de încălțăminte Adidas, istoria brandului Adidas, Adidas originale pentru femei, încălțăminte sport Adidas

Alege articole Adidas Originals

Sper că ți-ai împrospătat memoria cu ceva informații legate de brandul de încălțăminte Adidas. Te invit să descoperi mai jos și o selecție de Adidas originale pentru femei, potrivite atât în ținutele sport, de fitness, pentru sporturi de performanță, dar și în outfit-uri urbane, cool, de zi cu zi.

Poți face parte și tu din povestea brandului Adidas!

Sursa foto front page – Unsplash, pagina oficială de facebook Adidas, instagram

Sursa foto front page – Unsplash, pagina oficială de facebook Adidas, instagram

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.