Setari Cookie-uri

Cui i se potrivesc blugii cu talie înaltă atât de chic în acest sezon? 

Uneori, moda aduce în prim-plan articole vestimentare care nu se potrivesc tuturor siluetelor. Rochițele mini sunt absolut sexy dar ce te faci dacă nu ești tocmai mândră de picioarele tale? Rochiile fără bretele arată spectaculos dar ce e de făcut dacă ai bustul generos și ai nevoie de susținere? Ei bine, mereu se găsesc soluții, important este doar să le cauți! iar astăzi căutăm împreună soluții de a purta blugii cu talia înaltă în funcție de siluetă.

Modelele de jeans cu talie ridicată sunt la modă în vara asta. Designerii au propus mult denim în prezentările colecțiilor lor. Și adesea acest denim a fost reprezentat de blugi cu talia înaltă. Pe tine însă, te avantajează blugii cu talia ridicată? Și dacă nu, ești sigură că ai încercat toate modelele ce s-ar potrivi siluetei tale?

Adesea când vorbim despre jeanșii cu talia ridicată, gândul fuge la modelele evazate, a la anii 70, care, fie vorba între noi tind să flateze siluetele înalte, zvelte, filiforme sau, oricum, cu picioarele înalte, suple. Și ce e de făcut dacă ai siluetă-pară? Dacă ai șoldurile ample, poți purta blugii cu talie înaltă?

Cui i se potrivesc blugii cu talie înaltă, după femeile ale căror proporții respectă șabloanele de frumusețe? Pe tine te avantajează blugii cu talia ridicată? Și dacă da, ce model să aibă, ce culoare sau ce lungime? La toate aceste întrebări și mai multe, încercăm să răspundem mai jos, cu exemple practice de ales blugii cu talie înaltă în funcție de siluetă.

Citește și:

Cui i se potrivesc blugii cu talie înaltă?

Poți avea abdomenul mai pronunțat. Poți avea șoldurile mari sau gambele groase. Poți avea coapsele mai pline ori posteriorul bombat. Poți fi minionă sau, dimpotrivă, înaltă. Poți avea umerii mai dezvoltați sau oricum partea superioară mai lată. Și atunci ce faci? Fugi de blugii cu talie înaltă pentru că aceia ”clasici”, evazați, nu ți se potrivesc? Oh, dar sunt atâtea opțiuni pentru tine!

Sunt blugi skinny, blugi cropped, blugi largi, jeanși cu croială largă, blugii drepți, blugii boyfriend sau blugii în stil culottes, croiți amplu! Ai de unde alege blugii cu talie înaltă în funcție de siluetă, căci în vara aceasta, cum spuneam, există muuult denim!

Există blugii colorați cu talie ridicată și croiți Mom Style, a la anii 80 și 90, ca la Versace. Există blugii cu talia înaltă și croiți amplu, din denim fluid, subțire, amintind de moda anilor 70, ca la Dior. Există blugii cu talie înaltă purtați cu sacouri, geci de blugi sau cămăși din denim, în general realizați din denim închis la culoare, cu linie largă, fie drepți, ”la dungă” (Zadig & Voltaire), fie ușor evazați sau bufanți, îngustați către glezne (Tibi).

Citește și:

Există fusta pantaloni de blugi, largă-largă așa cum am văzut la Chanel. Există blugii cu talia ridicată și cu multe buzunare, stil Cargo Pants, așa cum am văzut la Balenciaga. Modele să tot fie! Dar cui i se potrivesc blugii cu talie înaltă? Pe scurt, răspunsul este că oricui i se potrivesc, doar să se aleagă modelul, croiala și linia ce avantajează pe fiecare, în funcție de particularitățile siluetei.

Dacă tu crezi că nu te avantajează blugii cu talia ridicată, îți spun că ai putea să le mai dai o șansă, cu condiția să fii atentă și alte detalii, decât zona taliei.

Jurnalul unei shopaholice, cui i se potrivesc blugii cu talie înaltă, blugii cu talie înaltă în funcție de siluetă, te avantajează blugii cu talia ridicată

Alege blugi cu talia înaltă de aici

Pe tine te avantajează blugii cu talia ridicată?

Unul dintre paradoxurile blugilor evazați cu talie înaltă este tocmai faptul că, deși lungesc silueta (sunt adesea înalți pe trunchi dar și foarte lungi) nu pot fi purtați de orice femeie. Însă poți alege blugii cu talie înaltă în funcție de siluetă, așa încât să găsești perechea potrivită ție. Așadar, iată cum te avantajează blugii cu talia ridicată:

Citește și:
  • Blugii skinny, mulați, cu talia ridicată, se potrivesc femeilor cu corpul atletic, cu silueta dreptunghiulară sau ușor androgină, mai ales cu topuri cu vedere la abdomen, eventual strâmte pe talie.
  • Cui i se potrivesc blugii cu talie ridicată și croială slim? Femeile cu siluetă-măr, adesea cu picioare zvelte și subțiri pot purta blugii slim sau skinny, având talia ridicată, mai ales dacă țesătura are și ceva elastan în ea. Efectul va fi remodelator, mai ales dacă sunt purtați cu un top ce ascunde abdomenul.
  • Dacă ești foarte înaltă și asta te inhibă, poți purta blugii cu talie înaltă în funcție de siluetă. Alege doar modele trei sferturi ¾, astfel vei ”scurta” silueta, sau optează pentru modele midi cu croială de fustă-pantaloni.
  • Desigur te avantajează blugii cu talia ridicată și croială evazată dacă ai siluetă ”perfectă”. Dar poți purta stilul anilor 70 și dacă ai șoldurile mai mari, echilibrând cu lărgimea blugilor, jos, și cu o bluză cu volane pe umeri.
  • Dacă ai siluetă-clepsidră ți se potrivesc atât blugii mai feminini – cei mulați –, cât și cei evazați sau drepți.
  • Dacă ai silueta androgină sau te consideri prea filiformă, poți adăuga un plus de volum pe șolduri cu o pereche de blugi conici, ampli în zona taliei și șoldurilor, cu talia mult urcată, eventual, prinși cu cordon.
  • Blugii Mom Fit, cu talia ridicată se potrivesc femeilor cu forme, femeilor cu posteriorul bombat și talia accentuată, femeilor cu gambe mai robuste.
  • Cui i se potrivesc blugii cu talie înaltă și croială boyfriend? Îți spun altfel, pe cine nu avantajează această croială: nu te vor flata acești jeanși dacă ai șoldurile late, dacă ești mai degrabă lată în spate, dacă ai picioarele sau gambele mai bine formate, dacă ai burtică.
  • Despre blugii foarte largi, cu talia ridicată și croială în stil Palazzo pants sau fustă-pantaloni, te sfătuiesc să îi eviți dacă ești mică de statură, dacă ai șoldurile late sau în orice caz, dacă partea de sus a corpului este mai slim decât cea inferioară. Dacă ai umerii înguști nu vei face altceva decât să sporești dezechilibrul proporțiilor.

Jurnalul unei shopaholice, cui i se potrivesc blugii cu talie înaltă, blugii cu talie înaltă în funcție de siluetă, te avantajează blugii cu talia ridicată

Citește și:

Descoperă și alte modele

Nu este așa de complicat să alegi blugii cu talie înaltă în funcție de siluetă, după cum vezi. Și orice tipologie corporală poate fi flatată de o pereche atât de șic precum aceștia! Nu este despre cui i se potrivesc blugii cu talie înaltă, ci despre cât ești de dispusă să cauți perechea aceea perfectă, ca turnată pentru corpul tău.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.