Setari Cookie-uri

Cum să-ți alegi accesoriile în funcție de ocazie. 4 greșeli ce trebuie întotdeauna evitate

Bijuteriile, gențile, eșarfele, curelele și pălăriile pot schimba destul de mult o ținută.

accesorii

Codurile vestimentare pot trata în detaliu ce haine ar trebui să porți la ocazii speciale și evenimente, însă nu sunt la fel de clare cu privire la accesorizare. Când nu suntem sigure, ne putem orienta după ținută, însă aceasta nu este o metodă sigură pentru a evita greșelile de cod vestimentar.

Bijuteriile, gențile, eșarfele, curelele și pălăriile pot schimba destul de mult o ținută. Spre exemplu, unele genti dama pot adăuga eleganță și formalism unei ținute, iar altele pot avea efectul contrar. Datorită posibilității accesoriilor de a schimba stilul unei ținute, e bine să afli câteva reguli despre cum să alegi bijuteriile și accesoriile pentru diferite ocazii.

1. Accesoriile la o nuntă

Regula principală de stil la o nuntă este să nu mergi îmbrăcată în alb, culoarea rezervată miresei. Însă regulile despre bijuterii și accesorii în general nu sunt la fel de cunoscute. În primul rând, este în regulă să porți accesorii deosebite, ceva mai ieșite din comun. Linia dintre deosebit și exagerat poate fi însă foarte fină. Încearcă să eviți accesoriile care atrag atenția în mod special. Aceasta ar trebui direcționată către mireasă, într-o astfel de zi.

Citește și:

În al doilea rând, nu uita de aspectele practice. O geantă minusculă poate fi foarte elegantă, dar, dacă nu are suficient spațiu pentru lucrurile pentru care ai nevoie, nu ar trebui să faci compromisuri pentru modă. În orice caz, la o nuntă, geanta ar trebui să fie cel mult de dimensiuni medii, niciodată oversized.

2. Accesoriile la o petrecere în familie

Petrecerile în familie sunt de obicei mai relaxate și au un cod vestimentar mai casual, care se aplică și accesoriilor. Față de alte ocazii, ai mai multă libertate în alegerea bijuteriilor, a genții și a altor accesorii, cum ar fi eșarfele sau pălăriile. Una din cele mai mari greșeli e să porți articole controversate. Accesoriile cu simboluri sau mesaje care pot stârni controverse se pot întoarce rapid împotriva ta. Nu dorești să devii centrul unei dezbateri despre moda din „ziua de azi”.

Citește și:

3. Accesoriile la un interviu de angajare

Atunci când te angajezi, ar trebui să porți haine și accesorii ceva mai formale decât cere postul pe care dorești să îl obții. În rest, ar trebui să respecți toate regulile pentru îmbrăcămintea și accesorizarea potrivită la locul de muncă. Evită să porți bijuterii, genți sau curele care distrag atenția. Este o greșeală să porți brățări sau pandantive care fac zgomot atunci când sunt mișcate, atât la locul de muncă, cât și la un interviu. Sunt recomandate bijuteriile și gențile ceva mai discrete și serioase. Acest lucru nu înseamnă să porți accesorii fără personalitate, potrivit Jungen Hikari. Poți purta o broșă vintage sau o brățară colorată, dacă acestea te reprezintă. Însă, în niciun caz nu ar trebui să porți prea multe bijuterii și să ai un aspect încărcat.

Citește și:

4. Accesoriile la prima întâlnire

Nu te îmbrăca prea formal la prima întâlnire și nu alege accesorii ieșite din comun. Chiar dacă vrei să faci o bună impresie, e recomandat să fii tu însăți. Cel mai bine este să alegi bijuteriile tale preferate și să nu te abați prea mult de la stilul tău personal. Dacă alegi genți extravagante și bijuterii mult mai elegante decât cele pe care le alegi de obicei, va deveni clar destul de repede că te străduiești și că faci un efort pentru o impresie favorabilă. La prima întâlnire, e ideal să atingi acel echilibru fin dintre cuminte și sexy - nu este de dorit nici să ai accesorii copilărești, dar nici unele prea îndrăznețe, potrivit allwomenstalk.com.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.