Setari Cookie-uri

Istoria pantofilor sport Converse: descoperă de unde pornește brandul icon

Eu, una, mi-s fan declarat al brandului Converse. Îi port de vreo 15 ani și voi continua să-i port cât vor exista. Consider că acești pantofi sunt icon și mai consider că îi poți asorta la orice, da, chiar și la o rochie de seară, de ce nu? Despre istoria pantofilor sport Converse și despre tot ce presupune acest brand, povestesc ceva mai jos.

Istoria pantofilor sport Converse începe acum peste 100 de ani. Au avut, deci, suficient de mult timp încât să devină cei mai populari pantofi! Dar nu despre timp este vorba în cazul lor. Despre ce, atunci? Ce are povestea brandului de teniși Converse și nu au alte branduri?

Eu aș zice că unitatea și păstrarea unei linii unitare în timp, a unui produs recognoscibil, cu toate schimbările sezoanelor, ajută enorm în păstrarea esteticii brandului.

Citește în acest material despre:

👟 Descoperă istoria pantofilor sport Converse

👟 De ce să porți teniși Converse indiferent de ținută

Că multe branduri au încercat să copieze talpa lor de cauciuc sau sistemul lor de închidere, deja e istorie. Nu e ca și cum poți să faci ceva mai bun decât autenticii Converse! Dar, înainte de a vă prezenta și vizual ce argumente am pentru modelele de pantofi Converse pentru femei (la bărbați nu mă bag!), trebuie să vedem de unde, de ce, cine, cum și când? Așadar, despre istoria pantofilor sport Converse vorbesc pe îndelete mai jos.

Citește și:

Descoperă istoria pantofilor sport Converse

Converșii au apărut pe lume ca galoși. Pe la 1908 o companie specializată în galoși (pantofi din cauciuc) a început să facă și altfel de încălțăminte, păstrând totuși talpa de cauciuc. Dacă primele modele erau maro-închis (celebrul căcăniu de care ar fugi orice scriitor, dar care ne ajută la vizualizare!) cu talpă neagră, nu pot decât să mă bucur că au găsit și alte idei, și nu doar asta!

Jurnalul unei shopaholice, istoria pantofilor sport Converse, pantofi Converse pentru femei, povestea brandului de teniși Converse

Modele de pantofi, haine și accesorii Converse pentru femei

E de menționat faptul că abia pe la 1915 istoria pantofilor sport Converse debutează în gamele de pantofi sportivi. Și mai e de menționat faptul că pe vremurile acelea nimeni nu purta teniși sau Converși așa, de relaxare! Așadar povestea brandului de teniși Converse începe cu încălțămintea pentru sportivi.

Citește și:

De altfel, majoritatea sportivilor și atleților au început să aleagă pantofii din pânză, cu talpă de cauciuc. Curând, pe la 1920 istoria pantofilor sport Converse mai scrie un capitol. Pantofii de baschet vor lua denumirea All-Star iar campania de popularizare a jucătorului de baschet, Chuck Taylor, a dus cu adevărat labelul către glorie!

De abia din 1932, ca semn de apreciere și recunoaștere pentru Taylor, numele All-Star a fost trecut pe peticul de cauciuc de la spatele pantofilor, continuând astfel identitatea vizuală a brandului, un logo mai mult decât cunoscut! Ce ar mai fi de menționat despre istoria pantofilor sport Converse este faptul că deja către anii 60, Converse deținea peste 80% din vânzările din industria de pantofi sport.

La fel, esențial pentru povestea brandului de teniși Converse este eșecul financiar și declararea falimentului din 2001, când de altfel, Nike, rivalul său, a cumpărat trustul. Tot atunci au apărut din ce în ce mai multe modele de pantofi Converse pentru femei, bărbați și copii, pentru toate ocaziile, nu doar sport! Și tot atunci, au apărut și hainele Converse, ca o completare a labelului.

Citește și:

Despre istoria pantofilor sport Converse prin versatilitatea lor și capacitatea lor de a fi timeless, vorbesc mai jos. Tot mai jos descoperi și cum să alegi pantofi Converse pentru femei, suficient de versatili încât să îi porți oricum, oricând și oricât.

De ce să porți teniși Converse indiferent de ținută

Ei, nu chiar oricât! Pe mine mă ține o pereche de Converși – cu tot cu procesul de vintagificare, adică murdărire, zgâriere, patinare, purtare - și 10 ani. Serios, am avut prima mea pereche de sneakeri Converse acum vreo 15 ani și cu greu am renunțat la ei acum vreo 5. De atunci, oricum, am tot cumpărat diferite modele, ba la gleznă, ba gheată, dar am rămas mereu la calapodul și modelul clasic.

Eu am descoperit Converșii o dată cu pasiunea pentru Nirvana și spiritul lui Kurt Cobain și nici că m-am mai vindecat! De altfel, nici de muzica Nirvana nu m-am vindecat și nici nu caut să o fac!

Citește și:

converși și teniși Converse pentru femei modele simpatice Vezi mai multe modele

Cât despre povestea brandului de teniși Converse prin prisma îmbunătățirilor Nike, am numai cuvinte de laudă. Desigur, nici nu am prins exact altă perioadă, dar mă bucură faptul că există diversitate. Chiar dacă eu, repet, cumpăr doar modelele clasice. Totuși, există o mulțime de pantofi Converse pentru femei și pe numeroase texturi și culori. Eu însămi am avut turcoaz, roșii, galbeni, navy, negri, bej și gri, ba chiar un model cu paiete, de care tare îmi este dor. Suspectez de asemenea că îmi voi achiziționa o pereche de pantofi Converse pentru femei, cu pattern cu buline, întrucât și Polka Dots găsesc că sunt clasice.

Și apropo de clasice, eu chiar cred că poți asorta pantofi Converse pentru femei la orice ținută. La blugi, tricotaje, pulovere, trenciuri, jachete din piele sau geci matlasate. La pantaloni la dungă, blazere, sacouri, paltoane și pardesiuri elegante. La fuste conice-creion, la fuste midi cloș, la rochii office sau casual, la rochii de seară chiar, dacă vrei să faci un statement de atitudine cool!

Citește și:

De exemplu, Converșii albi cu buline oranj sunt ideali pentru o nuntă nonconformistă! Iar ghetele cu imprimeu floral pot foarte bine să stea alături de o rochie de cocktail prețioasă, sau una de seară, dacă dress-code-ul e mai relaxat! Și ar cam trebuie să fim mai relaxați! Important e să ne simțim bine, iar istoria pantofilor sport Converse susține acest lucru: oricare ar fi traseul nostru, ceva fun nu strică! Pups

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.