Setari Cookie-uri

Se poartă din nou pantofii cu talpă groasă de tip Creepers

Când eram adolescentă apăruseră ”bucuria piticilor” sau pe scurt, BP-uri, cum le spuneam noi în partea aceea de țară (către Moldova, pentru curioși!). Am avut o pereche de astfel de pantofi cu talpă platformă, deși, dacă apar poze de atunci voi nega totul #hihi! Acum, moda întoarce roata și le mai dă o șansă modelelor de pantofi cu talpă groasă tip Creepers. Doar că, desigur, îi aduce în prezent! Așadar, cum arată pantofii cu talpă groasă sau BP-urile din ziua de azi? Păi hai să vedem!

Este necesar să îți spun că designerii au propus pantofii cu talpă groasă atât cu toc, cât și fără toc, cu platformă și chiar cu wedges. De la cizme, la pantofi, botine și până la ghete sau sandale (da, cu șosete sau ciorapi interesanți!), toate sunt la modă în acest sezon! Se poartă multe modele de pantofi cu talpă tip platformă iar azi le descifrăm secretele.

Este important să știi că talpa de bocanci (deși în unele cazuri ar părea roți de Jeep, ca să vizualizezi exact și calapodul exagerat al sezonului) s-a întors și se poartă și la pantofii cu talpă groasă ce amintesc de Creepers. Și spun că amintesc de modelele de pantofi cu talpă groasă tip Creepers pentru că nu sunt tocmai acest gen de pantof! Sunt mai degrabă androgini, aproape militărești și amintesc adesea de calapodul bărbătesc de încălțăminte!

Citește și:

cum se poartă calapodul bărbătesc

Vezi cum se poartă calapodul bărbătesc

Pantofii cu talpă groasă și toc pentru o ținută chic: s-a întors ”bucuria piticilor”!

Voi începe cu o sugestie exagerată, din acel tronson al modei actuale. Din zona de maxi, oversize, XXL, imens, masiv, opulent, bogat, intens! Și spun să vezi colecția Marni unde sandalele cu platformă cu talpă de bocanci, inserție de lemn, realizate din piele colorată au strălucit alături de ciorapi în dungi!

De aici, trec la pantofii cu talpă groasă platformă și cu toc înalt și gros, adesea pe lista de preferați ai designerilor. Undeva între anii 60 și anii 80, acești pantofi cu talpă platformă și toc gros adună elemente retro, futuriste dar și ceva military. Aduc ceva atitudine, poate chiar inspiră ceva teamă dar sunt și extrem de Glamour! De ce spun teamă? Păi la Saint Laurent, de exemplu vei vedea botine cu platformă și vibe Goth, de vampir (vezi seria Underworld!).

Citește și:

Alege pantofi cu platformă și toc

Alege pantofi cu platformă și toc

La Marni pantofii cu talpă groasă și toc înalt și gros au avut baretă, au fost făcuți din textil satinat și au avut talpă sport, amintind de stilul sporty iar la Versace am văzut sandale cu platformă și barete cu ținte aurii, într-un Pin-up Grunge. Nu te gândi, însă că doar pantofii cu talpă groasă și toc sunt la modă! Descoperă și sugestiile mele de pantofi cu talpă groasă tip Creepers!

Cum asortezi modelele cu pantofi cu talpă groasă tip Creepers în acest sezon?

Au fost destule modele de pantofi cu talpă groasă tip Creepers, sau amintind de calapodul androgin, pe catwalkuri. Adevărul este că se aseamănă mult cu varianta originală de pantofi Creepers, de după cel de-al Doilea Război Mondial, din piele întoarsă și talpă de cauciuc! Dar, desigur, actualul și-a pus amprenta pe această încălțăminte. Cum reușesc totuși pantofii cu talpă groasă Creepers, androgini, să fie atât de... feminini?

Citește și:

pantofi cu talpă groasă și platformă tip creepers

Vezi pantofi cu talpă groasă aici

Ei bine, calapodul acesta, cu platformă, talpă groasă, botul masiv, talpă de cauciuc și linie bărbătească, deși alungește talpa purtătoarei, mai face ceva: creează impresia unor picioare mai lungi și a unor glezne mai subțiri! Așa că se încadrează perfect în stilul actual. În plus, materialele din care sunt făcute (adesea prețioase cu catifea, piele întoarsă, aplicații, ținte) sporesc feminitatea și ideea de contrast!

Am văzut pantofi cu talpă platformă, stil androgin la Sportmax, cu șosete groase și fuste de stofă, sporty-casual. Am văzut pantofi cu talpă groasă tip Creepers din piele de imitație de reptilă, albastru electric la Lanvin. Și ambele au același numitor comun: au talpă groasă și adesea sunt asortați feminin, prețios, business sau opulent.

Citește și:

Tocmai asta îi face pe pantofii cu talpă groasă atât de interesanți: contrastul tălpii de bocanci sau de cauciuc, groasă, brutală, grosolană cu materialele din care sunt ei făcuți (adesea bogate, prețioase) și cu hainele cu care sunt asortați, de cele mai multe ori cu inserții feminine, bogate, sofisticate, elegante.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.