Setari Cookie-uri

Alege sacourile strâmte pe talie cu umerii mari pentru un look 80s șic!

Moda anilor 80, cu Disco, ceva Punk, un pic de Grunge, mai mult Dance și Pop, cu influențe serioase din serialele și filmele vremii (mă  gândesc la Dinasty și la O Femeie face carieră) revine! Și ce au toate acestea în comun în 2018? Se adună toate în sacouri strâmte pe talie cu umerii mari!

Dacă te-a pasionat vreodată decada optzecistă, dacă vezi dincolo de ea mai mult decât Madonna sau Cyndi Lauper ori Bonnie Tyler, știi că era perioada în care erau în vogă multe elemente contrastante, mai ales în vestimentație, coafură și machiaj.

Eu, una, când mă gândesc la anii 80 văd perioada Working Girl. Perioada în care femeile (din vest, unde se făcea modă pe vremea aceea) făceau carieră dar nu uitau să fie și feminine și frivole! Purtau sacouri strânse și cambrate pe talie.

Ce îți propun mai jos:

👘 Sacouri ca in anii 80: inspirate de ideea de Woman in Charge

👘 Sacouri strâmte pe talie cu umerii mari pentru un look inspirat din anii 80!

👘 Blazere pe talie cu umeri exagerați pentru ținute casual, office, de cocktail sau de party

Citește și:

Sacouri ca in anii 80: inspirate de ideea de Woman in Charge

Tocmai de aceea au și apărut și luat amploare modelele de sacouri strâmte pe talie cu umerii mari. Ele îmbinau perfect linia feminină și frivolă (talia era subțiată și pusă în valoare, plus că adesea coafura era tapată, bufantă iar rujurile intense) cu elementele androgine, de ”boss”.

Așa s-a născut ideea de Woman in Charge.

Și așa au devenit faimoase modelele de sacouri cambrate cu umerii mari! Iar anul acesta, designerii au reinventat modelele de blazere pe talie cu umeri exagerați!

Moda retro anul acesta: elemente care să se regăsească în garderoba ta

Citește mai multe despre moda anilor 80

Sacouri strâmte pe talie cu umerii mari pentru un look inspirat din anii 80!

Adesea stilul de sacouri strâmte pe talie cu umerii mari mai au elemente ce amintesc de perioada optzecistă, adunând desigur și detaii din moda actuală. Fie că vorbim despre sacouri cambrate cu umerii mari din materiale cu paiete sau stofe cu carouri, sau inserții strălucitoare, texturile ce amintesc de perioada aceea au revenit și acum.

Citește și:

sacouri strâmte pe talie cu umerii mari

Alege sacouri strâmte pe talie cu umerii mari de aici

Însă nu doar materialele de atunci au revenit! Și detaliile de croială de pe modelele de blazere pe talie cu umeri exagerați aduc aminte de anii 80!

Desigur, talia. Desigur, umerii. Dar și stilul de închidere, de exemplu, la două rânduri de nasturi. Sau mânecile bufante ori cu manșete înalte, sofisticate. Ori tivul în colțuri. Ori gulerele și reverele supradimensionate. Ori inserțiile de volane și bie-uri în zona șoldurilor, când vorbim despre sacourile lungi. Ori bordurile cu decorațiuni sau culorile intense.

Cât despre lungimea modelor sacouri strâmte pe talie cu umerii mari, este important de precizat și faptul că se poartă atât lungimea scurtă, sub talie, cât și lungimea ce ajunge la șold. Ba adesea, se poartă și rochiile-sacou cu croiala amintită, cu accent pe talie și umeri mari.

Citește și:

Blazere pe talie cu umeri exagerați pentru ținute casual, office, de cocktail sau de party

Frumusețea acestor sacouri strâmte pe talie cu umerii mari stă în versatilitatea lor, deși adesea sunt piese statement, îmbinând mai multe trăsături dominante. Adesea modelele de sacouri cambrate cu umerii mari au și detalii de croi ce ies în evidență, și culori tari, electrice, neon (o altă reminiscență a anilor 80!).

Vezi blazere pe talie cu umeri exagerați aici: modele de designer

Vezi blazere pe talie cu umeri exagerați aici: modele de designer

Adesea modelele de blazere pe talie cu umeri exagerați reunesc și elementele statement amintite mai sus dar și texturile vibrante, ce captează privirea.

De la stofe cadrilate, la stofe tweed. De la catifea la materiale satinate cu animal-print. De la materiale stil organza, metalice, lucioase, până la texturi cu imprimeuri. De la materiale structurate, cu textură reliefată la cele cu aplicații și broderii! Toate stilurile de sacouri strâmte pe talie cu umerii mari se poartă!

Citește și:

Dacă vrei să te inspiri din colecțiile designerilor în alegerea unor sacouri strâmte pe talie cu umerii mari, te sfătuiesc să vezi creațiile Tadashi Shoji, Balmain li Tom Ford. Shoji a creat sacouri cambrate cu umerii mari din paiete aurii. De altfel și Balmain și Ford au mers tot pe paiete strălucitoare. O altă abordare de blazere pe talie cu umeri exagerați am văzut la Carolina Herrea, Philosophy, Chanel și Alexander McQueen.

Herrera a realizat sacouri strâmte pe talie cu umerii mari, stil tuxedo, cu inserții de satin. Philosophy a creat sacouri cambrate cu umerii mari, lungi, din stofă cadrilată. McQueen a mers pe blazere pe talie cu umeri exagerați, amintind mai degrabă de redingote. Iar la Chanel am văzut sacouri lungi, în colțuri, cu guler mare, realizat din tweed.

Sursa foto front page – Unsplash

Citește și:

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.