Setari Cookie-uri

Cum se face stofa tip tweed marca Chanel

Toată lumea îl adoră, dar oare știe și... cum a ajuns tweed-ul specific Chanel renumit și iconic pentru casa de modă franțuzească? Dacă e după cum și sună povestea și a pornit totul de la... englezi? Hai să vedem!

Legenda spune că, în 1920, ducele de Westminster în Londra i-a prezentat tweedul lui Gabrielle Coco Chanel, cea care apoi s-a hotărât să adapteze acest tip de material și să-l introducă în rândul pieselor de îmbrăcăminte pentru femei, pentru prima dată.

Cum a ajuns tweedul să fie specific pentru Chanel

De atunci, tweedul a apărut în fiecare colecție Chanel, devenind un fel de piatră de temelie, o semnătură iconică a brandului.

Chanel a folosit tweed scoțian primele dăți, înainte să treacă la materialul fabricat special în regiunea Nord-Pas-de-Calais din Franța France de către artizani renumiți pentru munca lor de țesători calificați. Cea care avea să fie, prin definiție, stofa tweed simbolică pentru casa de modă Chanel. Și este și azi, de generații!

Citește și:

Din anul 1998, tweedul specific Chanel, cu o țesătură mai ușoară și lejeră, a fost realizat meticulos în atelierele franțuzești ale Maison Lesage, unde creativitatea și artizanii excepționali se unesc în forțe pentru a crea materiale de cea mai înaltă calitate.

Cum arată atelierele în care se creează tweedul iconic Chanel?

Aruncă o privire în interiorul unui astfel de atelier să observi cum, în urzeli și bătăi de materiale, pentru a-i conferi forma dorită (de la lână, bumbac și mătase, până la dantelă, piele, denim, lanțuri, fermoare și plasticuri), este țesut de mână, în mod adorabil, textilul unic și cu pattern neregulat ce va prinde forma unora dintre cele mai recognoscibile tipuri de design iconic pentru Karl Lagerfeld - creatorul de modă actual al legendarei case franțuzești Chanel.

Citește și:

Surse foto: pxhere.com, Shutterstock

Referințe:

Valerie Steele (editor) - Encyclopedia of Clothing and Fashion, vol. 3.

elle.com

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.