Setari Cookie-uri

Povestea brandului Louis Vuitton: de ce să investești în piese iconice

Povestea brandului Louis Vuitton începe în 1854 și înflorește absolut fermecător și în ziua de azi. Te invit să descoperi Universul brandului cu monogramă celebră, în rândurile de mai jos. Vei descoperi și unde găsești haine originale Louis Vuitton și de unde poți cumpăra accesoriile-icon, fabuloasele genți originale Louis Vuitton.

Povestea brandului Louis Vuitton a început în 1854, când Louis Vuitton Malletier, creator (manufacturier) de genți și valize a întemeiat afacerea în Paris, Franța. El se specializase în cufere și genți tip valize rigide. La nici câțiva ani, designerul a constatat că acel gen de geantă de călătorie ocupă mult spațiu, așa că a creat și modele mai înguste, mai puțin bombate.

Să ne amintim că în acea perioadă lumea călătorea timp îndelungat pe vapor, în calești sau trenuri, deci afacerea a fost, fără doar și poate, înfloritoare.

Cum a fost creat patternul celebru cu monogramă Louis Vuitton?

Cum a apărut monograma Louis Vuitton? Ei bine, pentru că businessul francezului luase amploare, mulți meșteri au început să îl copieze. După mai multe tentative de introducere a unor elemente menite să îi țină pe falsificatori departe, Vuitton creează începutul pattern-ului celebru cu monogramă.

Citește și:

Dar povestea brandului Louis Vuitton continuă și ia amploare peste generații, abia după moartea creatorului său. Mai multe despre povestea brandului Louis Vuitton și mai ales sugestii de unde să îți cumperi haine originiale Louis Vuitton și, bineînțeles, iconicele genți originale Louis Vuitton, vorbim mai jos.

Povestea brandului Louis Vuitton și cea mai iconică monogramă: de la Audrey Hepburn la cel mai mare conglomerat de pe piața luxury LVMH!

Ei bine, fiul creatorului celebru a reușit să creeze patternul cu monogramă, greu de falsificat de către imitatori. Tot cu ajutorul lui Georges, povestea brandului Louis Vuitton merge mai departe și devine cunoscută la nivel global. Poate clipa când a devenit de-a dreptul mainstream a fost atunci când Audrey Hepburn și-a comandat ea însăși o geantă LV.

Citește și:

genți originale Louis Vuitton vintage

Alege articole originale Louis Vuitton vintage de aici

Un lucru puțin știut despre gențile originale Luis Vuitton este faptul că la început, ele erau fabricate din pânză și lemn, abia în 1985, brandul introducând prima linie din piele. Tot atunci s-a creat prima colecție permanentă de genți din piele. Asta nu înseamnă, însă, că gențile Louis Vuitton din canvas sau pânză nu au continuat să apară, doar că ele au primit peliculă impermeabilă, așa cum îi cade bine unui accesoriu modern.

Doi ani mai târziu, deloc surprinzător, la câtă amploare luase brandul, Louis Vuitton fuzionează cu Moët et Chandon și Hennessy, creând cel mai mare conglomerat de pe piața luxury LVMH. La finele anilor 90, se mai schimbă un detaliu esențial în povestea brandului Louis Vuitton. După un secol de accesorii și genți, adoratoarele pot cumpăra și haine originale Louis Vuitton.

Citește și:

Despre Louis Vuitton, de la începuturi și până în prezent: de la haine create de Marc Jacobs până la linia LV actuală sub Nicolas Ghesquièire

Dacă vorbim despre haine originale Louis Vuitton, trebuie să știi că primul geniu creator din spatele brandului a fost Marc Jacobs, cel ce a realizat prima colecție de prêt-à-porter în ’97 și cel ce a rămas director de creație până în 2013.

cărți despre brandul și istoria Louis Vuitton Vezi mai multe cărți despre brandul Louis Vuitton

Și, deși n-ai fi zis că mai poate veni ceva nou în povestea brandului Louis Vuitton, ei bine, designerii din spatele labelului icon au creat ”geanta niciodată plină”, o geantă de mână, absolut perfectă pentru femeia modernă. Asta se întâmpla în 2007, sub tutela lui Jacobs. Dar povestea brandului Louis Vuitton a mers mai departe cu Nicolas Ghesquièire, din 2013.

Citește și:

Știai că? Curiozități despre brandul Louis Vuitton

Atât legat de linia de genți originale Louis Vuitton, cât și în ceea ce privește povestea din spatele colecțiilor de haine originale Louis Vuitton, sunt multe elemente și detalii interesante ce sporesc povestea acestui brand. Povestea brandului Louis Vuitton este cu atât mai interesantă cu cât știi detaliile ce alcătuiesc piesele vestimentare și accesoriile-icon. De exemplu, știai că:

  • Geanta Vachetta (din piele de bovină) este creată special așa încât să se ”învechească” cu patină și să capete un ton mai închis la culoare, pe măsură ce anii trec și este expusă la soare?
  • Colecția de genți originale Louis Vuitton din canvas sau pânză au peliculă protectoare din PVC?
  • Povestea brandului Louis Vuitton nu ar fi completă fără să vorbim despre gama de genți originale Louis Vuitton din piele Epi! Pielea Epi este acea piele cu structură cu nervuri. Ei bine, aceste genți sunt realizate din piele și apoi sunt vopsite cu extracte din plante!
  • Deși nu există încă o gamă similară și pentru colecțiile de haine originale Louis Vuitton, gențile LV pot merge la ”Spa-ul Louis Vuitton”, unde orice geantă LV poate fi restaurată! Nici nu e de mirare că acest brand de luxury este o poveste în sine, nu-i așa?

haine originale Louis Vuitton vintage Vezi haine originale Louis Vuitton vintage aici

Citește și:

Ce nume și-au legat istoria de povestea brandului Louis Vuitton?

Monograma LV se întâlnește în ziua de azi pe multe produse luxury: cufere (piesele cu care Vuitton a debutat în lumea modei și care și în ziua de azi sunt făcute de mana) și multe produse pantofi, bijuterii, accesorii, genți, ochelari de soare, chiar și cărți.

Louis Vuitton este un nume extrem de cunoscut atât de connaisseurs în materie de moda, cât și de cei mai puțin pasionați de acest domeniu, fapt care, de altfel, și plasează povestea brandului Louis Vuitton printre cele mai valoroase nume. Și, apropo de nume, trebuie să știi că multe celebrități și-au legat numele de cel al brandului franțuzesc.

Keith Richards, Jennifer Lopez, Sean Connery, Angelina Jolie, Andre Agassi, Gisele Bundchen au apărut în campaniile de marketing pentru colecțiile de haine originale Louis Vuitton dar și în cele de accesorii. Chiar și Mihail Gorbaciov a apărut într-una din campaniile de genți originale Louis Vuitton, alături de Steffi Graf, Selena Gomez și Catherine Deneuve.

Citește și:

Să nu mai vorbim de prezența Vuitton ca nume în versurile multor rapperi, printre care și Kanye West! Și, vorba lui Kanye: dacă și lui Kanye îi place, atunci tuturor le place!

Lăsând gluma la o parte, căci povestea brandului Louis Vuitton e destul de serioasă, brandul continuă să fie în topul preferințelor de pe piața de lux și printre cele mai rezistente piese, deși multe cu listă de așteptare.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.