Setari Cookie-uri

Cinci moduri de a economisi atunci când cumperi haine

Există mai multe modalități de a profita la maximum de fiecare ban investit în haine și chiar de a economisi.

Românilor le place să cumpere, şi nu doar la ocazii speciale, pentru că 56% dintre aceștia își cumpără haine, încălțăminte sau accesorii vestimentare de cel puțin câteva ori pe lună, potrivit unui studiu realizat anul acesta de MKOR Consulting. Iar 40% plătesc peste 300 de lei lunar pe articole de modă, potrivit aceleiași surse.

Totuși, spre deosebire de alte necesități cotidiene, multe dintre obiectele vestimentare nu sunt neapărat utile, iar o parte dintre ele sunt achiziționate în urma unui impuls de moment. Există, însă, mai multe modalități de a profita la maximum de fiecare ban investit în haine și chiar de a economisi.

Cumpără second-hand

Probabil toată lumea știe că articolele folosite sunt mai ieftine decât cele noi. Următoarea dată când îți cauți un obiect vestimentar, ai putea începe cu magazinele și site-urile de produse second-hand. Aceste locuri pot fi minunate dacă ești în căutarea unor articole de bază, precum jeanși, un trenci, un palton sau pur și simplu dacă te pasionează chilipirurile. La categorii precum haine dama poți găsi foarte multe articole vestimentare care acoperă stiluri diverse, de la ținute de birou la cele de nuntă, de cea mai bună calitate, la prețuri mult mai mici.

Citește și:

Înainte de a face cumpărături, este esențial să știi ce ai deja în garderobă, care sunt lucrurile care ți-ar fi utile pentru sezonul actual, ce culori preferi, care sunt piesele pe care le porți de obicei și de ce. Nu în ultimul rând, este posibil să ai chiar branduri preferate, de exemplu, să îți placă o anumită marcă de jeanși pentru că oferă modele care se potrivesc conformației tale. Cel mai simplu este să îți faci o listă de lucruri necesare și să nu te abați de la ea.

Cumpărăturile făcute online implică și o doză de risc, de aceea trebuie să te asiguri că ți-ai verificat de două ori măsurile înainte de a achiziționa obiectul respectiv.

Plătește doar cu bani gheață

Aproape întotdeauna suntem tentați să cheltuim mai mult când plătim cu cardul. Dacă faci parte din această categorie, limitează-te la banii gheață, pentru că aceștia sunt tangibili. În plus, știi întotdeauna câți bani mai ai în portofel. Un studiu realizat de cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology a arătat că oamenii sunt tentați să plătească cu 65% mai mult pentru un bilet la un meci de baschet atunci când folosesc un card decât atunci când achiziționează cu bani gheață. Logica se aplică inclusiv în cazul hainelor cumpărate online.

Citește și:

Numără până la trei înainte de a achiziționa ceva sau fă o listă cu trei motive pentru care ai cumpăra acel lucru. De asemenea, gândește-te cu ce piese din garderoba ta ai putea să îl combini.

Programează-ți cumpărăturile

cumparaturi

În toate magazinele, în extra-sezon, hainele costă mai puțin. Există, însă, anumite perioade din an în care prețurile sunt reduse semnificativ, de exemplu, de Black Friday.

Fii foarte atentă la magazinele de tip outlet. Multe dintre acestea susțin că vând produse cu 50% - 70% mai ieftine decât cele din magazinele normale, dar nu este un lucru neapărat adevărat. Multe produse care se găsesc în astfel de magazine nu se găsesc și în cele normale. Sunt haine special făcute pentru a fi vândute la reduceri sau versiuni mai ieftine ale celor care se găsesc în magazinele normale. Bineînțeles, unele vând haine din stocurile scoase pe piață în sezoanele anterioare, dar ar implica foarte multă muncă de documentare să afli care este adevărul, potrivit money.com.

Citește și:

Organizează o petrecere pentru schimb de haine

Toată lumea are în garderobă haine pe care le poartă extrem de rar sau deloc. Unele rămân chiar cu eticheta din magazine luni, poate ani. Ai putea să vorbești cu prietenele tale să organizaţi o petrecere la care să faceți schimburi cu obiecte din garderobă. Vei scăpa, astfel, de haine care nu te făceau fericită și poate vei găsi unele produse pe care le vei purta cu plăcere, la costuri minime sau gratuit.

O altă variantă ar fi să pui în vânzare, pe un site specializat, toate hainele pe care nu le consideri utile.

Aplică regula cost per purtare

În momentul în care ai găsit un articol vestimentar care îți place mult și analizezi dacă merită să investești o anumită sumă de bani, poți face un calcul împărțind prețul la numărul de ocazii cu care l-ai purta. Cu cât porți mai mult o haină, cu atât costul acesteia este mai mic. Acesta este motivul pentru care poți investi în piese de bază - trenci, palton, tricouri etc. – de calitate și nu în ținute pe care le-ai purta doar o singură dată sau care sunt în tendințe doar pentru perioade scurte de timp.

Citește și:

Respectând sfaturile de mai sus, vei putea face cumpărături chiar dacă hainele nu sunt în acest moment pe lista ta de priorităţi, vei economisi semnificativ şi vei profita la maximum de sumele investite.

Sursa foto: Pixabay.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.