Setari Cookie-uri

Cum să-ți alegi piese vestimentare care nu se demodează

Moda este schimbătoare. Trendurile în design vestimentar vin și pleacă. La fel și gusturile noastre se schimbă.

Ceea ce îți place acum în materie de haine este posibil ca peste trei ani să nu mai porți. Cu toate acestea, este necesar să îți construiești o garderobă din care nu lipsește nimic, indiferent de sezon, anotimp sau orice schimbare ar apărea. Pentru asta, ți-am pregătit câteva trucuri simple pe care le poți pune în practică chiar de la începutul acestui an:

Apelează la designeri români

Dacă dorești să adaugi un plus de personalitate, unicitate hainelor tale și să lași obiectele vestimentare să reflecte elementele tale de identitate, te poți îndrepta către designeri romani talentați, care te pot ajuta să îți definești foarte bine propriul stil, chiar și atunci când porți haine destul de comune. Pentru a fi sigură că alegi ceva ce poți purta o perioadă mai lungă de timp, poți folosi articolele trecute pe lista lucrurilor care mereu rămân în top și care nu se vor demoda vreodată:

Citește și:
  • Cămașa albă și fusta creion;
  • Rochia Little Black;
  • Sacoul;
  • Jeansii clasici;
  • Pantalonii negri;
  • Geaca de piele;
  • Geaca de jeans;
  • Paltonul;
  • Cardiganul;
  • Bluza albă, simplă.

Vânează astfel de obiecte vestimentare în colecțiile designerilor români și creează-ți propriul stil. Avantajul va fi că, deși vorbim despre elemente simple, comune, ele vor avea un aspect unic, creativ și elegant.

Mergi la târguri vintage din marile orașe

În București, Cluj, Timișoara, Sibiu și alte orașe mari din România, se organizează ocazional tot felul de târguri de fashion care reunesc mai multe categorii de produse: outfituri vintage, piese de designer, accesorii, make up și bijuterii. Dedicate special celor care își doresc o garderobă chic, aici poți găsi toate obiectele vestimentare care lipsesc de pe rafturile dulapurilor tale cu haine. Alege-le pe cele despre care știi că le vei purta mai multe sezoane și orientează-te către simplitate, culori și texturi care pot fi asortate ușor, forme discrete, astfel încât să nu ai surpriza că ai investit banii în ceva ce vei purta o singură dată.

Citește și:

Plănuiește excursii de shopping într-o capitală a modei

Dacă ești pasionată de domeniul vestimentar și îți place să investești în haine, economisește bani câteva luni și plănuiește ca anul acesta să faci o excursie în una dintre capitalele modei. Milano, Paris sau Londra te așteaptă cu tot felul de colecții inedite de care, cu siguranță, te vei îndrăgosti. Vânează care sunt perioadele ofertelor și cumpără din timp biletele de avion către destinația stabilită. De exemplu, la Milano, perioada de reduceri pentru colecția de iarnă începe pe 5 ianuarie și durează 60 de zile. Pentru colecțiile de vară, reducerile încep pe 6 iulie și te poți bucura de ele până pe 5 septembrie. Experiența merită încercată!

Verifică dulapurile cu haine ale mamei și bunicii

Poate că ți se pare amuzant, dar, dacă studiezi unele colecții ale designerilor, vei vedea că multe dintre hainele propuse de ei s-ar putea să îți amintească de obiecte vestimentare pe care le purtau mama sau bunica ta atunci când aveau 20-30 de ani. Multe stiluri sunt inspirate din perioada aceea, așa că vei avea surpriza ca unele haine din vechea lor garderobă să se potrivească cu tendințele și gusturile noastre actuale. De exemplu, revenirea anilor ’80 în tendințe nu ne uimește. În prezent, o putem recunoaște în rochiile cu volume, umeri accentuati sau culori îndrăznețe.

Citește și:

Punând în practică acești pași, cu siguranță îți vei putea crea o garderobă în care găsești hainele potrivite oricărui eveniment, sezon sau stil.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.