Setari Cookie-uri

Cum combini diferite tipuri de bijuterii pentru un aspect elegant

Nu îţi plac seturile de bijuterii? Află cum le combini pe ale tale, indiferent că sunt din aur sau din argint, pentru un look şic!

Dacă pentru bunicile noastre nimic nu era mai elegant decât achiziţia unui set de bijuterii, cu inel, brăţară, colier şi cercei, în prezent lucrurile stau foarte diferit. Multe dintre noi purtăm bijuterii variate ca design şi, uneori, realizate din metale și culori diferite. Ce putem face pentru a obţine combinaţii de bijuterii elegante, dar şi reprezentative pentru stilul nostru sau ocazia în care sunt purtate? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îţi pui bijuteriile în valoare, în combinaţii de bun gust.

Cele patru zone principale

Există patru zone principale în care poţi purta bijuterii: gâtul, urechile, încheieturile braţelor și degetele. Mai nou, tendinţele în materie de modă încep să contureze o a cincea zonă, respectiv glezna piciorului, dar aceasta este o chestiune de preferinţe personale. Regula de bază, pentru un look elegant, este că nu trebuie niciodată să porţi bijuterii în fiecare dintre aceste locuri. Cu toate acestea, atunci când doreşti să faci combinaţii de bijuterii, mai ales dacă sunt din metale diferite, ia în considerare amplasarea lor. De exemplu, verighetele cu un design simplu pot fi purtate împreună cu alte inele, chiar dacă sunt din metale diferite. Important este să nu ai în aceeaşi zonă o aglomerare de stiluri, metale şi pietre de diferite culori.

Citește și:

Un mix echilibrat

În cazul lanţurilor realizate din metale de culori diferite, te poţi juca făcând combinaţii inedite. Important este ca lanţurile să aibă dimensiuni diferite, astfel încât fiecare să fie vizibil şi valorificat în cadrul ţinutei. Dacă îţi place să porţi argintul şi aurul împreună sau aurul alb şi cel galben sau roz, o modalitate rafinată de a face conexiunea dintre piese o constituie achiziţia unui pandantiv care să aibă elemente de design ambele culori. Combinaţia ta de coliere va arăta cu siguranţă foarte elegant.

Echilibru

Atunci când faci combinații de diferite tipuri de metale prețioase, o regulă bună pe care o poți avea în vedere se referă la echilibrul în ceea ce privește numărul de piese. Purtarea unui colier din aur în combinație cu mai multe bijuterii din argint poate fi relativ inestetică. Dacă, de exemplu, îți plac în mod special brățările, poți purta una sau două brățări din fiecare metal prețios, mai degrabă decât patru brățări din aur cu un inel din argint. Poți testa diferite combinații, până ajungi la un look care îți place.

Citește și:

Zona estetică

Bijuteriile sunt speciale pentru fiecare femeie. De multe ori, ele sunt asociate cu momente speciale din viața noastră sau ne amintesc de oameni dragi. Totuși, aceste bijuterii speciale pot aparține unor stiluri diferite. De exemplu, un pandantiv cu o buburuză, care evocă mai curând un stil ludic, nu se potrivește cu unul rafinat, care are o piatră prețioasă. Așadar, ele nu ar trebui purtate împreună. Pe de altă parte, poți combina un colier de perle cu un lanț din aur cu un pandantiv cu diamant. Este important să respecți estetica bijuteriilor atunci când faci combinații.

Ceasul și bijuteriile

Dacă îți place să combini bijuterii din diferite metale prețioase, ar fi ideal să optezi pentru un ceas cu brățară metalică. Tonurile metalice din brățara ceasulului ar trebui, în mod ideal, să fie aceleași cu ale metalelor tale preferate, astfel încât să nu se creeze un contrast prea puternic.

Citește și:

Purtarea unei brățări din aur în același timp cu un inel din argint ar fi putut fi considerată cândva un faux pas, dar tendințele din modă referitoare la despre combinarea bijuteriilor au evoluat. Ținând seama de sfaturile de mai sus, cu siguranță vei putea și tu să faci combinații elegante, care să aducă o notă de rafinament ținutelor tale.

Sursă foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.