Setari Cookie-uri

Cum să cumperi tot ce-ți dorești fără să te îndatorezi prea mult?

Cum nu dispunem de venituri nelimitate, a-ți cumpăra tot ce-ți dorești fără a te îndatora prea mult pare a fi un paradox. Ar trebui fie să renunțăm la o parte din ceea ce ne dorim, fie să ne îndatorăm destul de mult. Și totuși, există modalități de a ne controla finanțele astfel încât să obținem cât mai mult din ceea ce ne dorim, cu un grad de îndatorare cât mai mic.

Cum nu dispui de venituri nelimitate, a-ți cumpăra tot ce-ți dorești fără să te îndatorezi prea mult pare a fi un paradox. Ar trebui fie să renunți la o parte din ceea ce vrei, fie să te împrumuți peste măsură. Și totuși, există modalități de a controla finanțele astfel încât să obții cât mai mult din ceea ce îți dorești, cu un grad de îndatorare cât mai mic.

Un credit de nevoi personale constituie cu siguranță o opțiune. Dar, îndatorându-te prea mult pe moment, vei ajunge ca pe viitor să te abții de la achiziționarea produselor favorite.

Alege finanțarea cea mai ieftină

O variantă bună este cea de limitare a costurilor creditării. Acest lucru se poate face prin utilizarea acelor carduri de credit care permit cumpărături cu zero dobândă, dacă returnezi banii într-o anumită perioadă de timp.

Citește și:

Dacă însă dorești să te împrumuți pe o durată mai lungă de 30 de zile, ar trebui să renunți la ideea de card de credit, care pentru banii împrumutați percepe o dobândă destul de mare, și să te orientezi spre un credit de nevoi personale.

Cercetează cu atenție ofertele instituțiilor de credit și alege-l pe cel mai bun pentru tine. Chiar și în acest caz, poți încerca o negociere a condițiilor de creditare, inclusiv prin aducerea unor garanții care să te ajute la diminuarea costului creditelor (nu uita că dobânda unui împrumut crește în funcție de riscul de nerambursare, iar dovedind băncii că riscul de nerambursare este mic vei putea să reduci și costurile creditului).

Taie din cheltuieli

Va trebui să faci o investigare introspectivă a propriilor dorințe pentru a afla ce îți dorești cu adevărat și la ce anume poți renunța fără regrete. În acest fel vei da la o parte acele lucruri care nu sunt strict necesare, urmând ca banii pe care îi cheltuiai pentru satisfacerea respectivelor dorințe să fie direcționați spre economii.

Citește și:

Începe prin a citi cărți despre finanțele personale. Cărțile oferă o modalitate excelentă de a schimba abordarea în gestionarea banilor. Și pentru a nu ajunge ca astfel să generezi cheltuieli suplimentare, împrumută-le gratuit de la biblioteca locală.

Un alt pas pe care trebuie să-l faci este bugetarea, adică realizarea unui plan pentru cheltuirea lunară a banilor și care se bazează pe cât câștigi și cheltui de obicei. Un buget este cel mai bun instrument pentru a-ți schimba viitorul financiar.

Reducerea facturilor lunare la gaze sau la curent electric te poate ajuta, de asemenea, să controlezi finanțele. Spre exemplu, micșorează temperatura în casă cu 1-2ºC. Sau când dormi nu lăsa aparatele electrice în stand-by, ci întrerupe curentul electric de tot. Nici routerul de internet nu este de ajutor când dormi. Un prelungitor cu întrerupător și cu mai multe prize îți va fi de ajutor în acest sens.

Citește și:

Alte cheltuieli variabile pot fi reduse semnificativ. Spre exemplu, cumpără doar ce mănânci, ca să nu ajungi să arunci alimente la gunoi. De obicei 25% din mâncarea cumpărată ajunge la coș pentru că se strică ori și-a depășit perioada de valabilitate. Planificarea meniului lunar te poate ajuta să economisești bani în mod constant. Dacă obișnuiești să mergi în oraș, poți reduce la jumătate numărul ieșirilor. Plătește prioritar acele datorii care sunt purtătoarele celor mai mari dobânzi ori penalități.

O altă modalitate de a reduce cheltuielile este stabilirea unor perioade în care cheltuiești și altele în care nu faci achiziții. Dacă ești dispus să trăiești auster pentru o scurtă perioadă de timp, experiența va fi utilă și-ți va schimba perspectiva asupra banilor.

Citește și:

Economisește sume de bani

Începe să economisești în fiecare săptămână. Poți să faci acest lucru fie utilizând banii rezultați din tăierea cheltuielilor în maniera arătată mai sus, fie programând lunar o sumă pe care dorești să o pui deoparte.

Indiferent de opțiunea pe care o alegi și oricât de puțin economisești, caută modalități de a crește valoarea rezervelor financiare. Câștigurile mici se vor ridica la randamente mari pe termen lung.

Stabilește obiective financiare care să te ajute să-ți îmbunătățești bugetul. Alocă timp pentru a stabili obiective clare și realiste, ca să fii motivat în economisirea sumelor propuse. Obiectivele nerealiste te pot descuraja să faci mișcările financiare corecte în viitor.

Citește și:

Găsește surse suplimentare de venit. Problemele financiare provin uneori din venituri insuficiente. Caută un loc de muncă mai bine plătit sau încearcă să ai mai multe joburi. În acest context asigură-te că ai abilitățile necesare pentru a rămâne competitiv la locul de muncă. Acest lucru poate însemna obținerea unor certificări suplimentare sau participarea la cursuri de instruire prin angajatorul tău actual.

Vizionare placuta


Kudika
8 August 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.