Setari Cookie-uri

Advertorial Uleiurile pentru cuticule - Tot ce trebuie să știi

Uleiul de cuticule este un produs care nu ar trebui să lipsească din trusa pentru manichiură. De ce? Pentru că este un produs de hidratare, realizat din diferite uleiuri și utilizat în îngrijirea unghiilor.

Uleiul de cuticule este un produs care nu ar trebui să lipsească din trusa pentru manichiură. De ce? Pentru că este un produs de hidratare, realizat din diferite uleiuri și utilizat în îngrijirea unghiilor.
Este un mit care spune că trebuie să ne tăiem cuticulele, dar, de fapt, ele au un rol foarte important pentru unghiile noastre. Cuticulele reprezintă un strat de celule moarte care cresc pe partea inferioară a unghiei, protejând-o de bacterii. Ele formează un strat protector pentru ţesutul responsabil cu dezvoltarea celulelor noi care formează unghia. Așadar, e important să avem grijă de cuticule, pentru că datorită lor unghiile noastre sunt puternice şi sănătoase.

De ce să folosești uleiuri pentru cuticule
Uleiul este produsul perfect pentru cuticule, având rolul de a le hidrata și de a forma o barieră de protecție care previne pierderea umidității. Realizat din diferite tipuri de uleiuri, acesta este conceput pentru a fi aplicat cu o pensulă pe cuticule, întărind ușor pielița de la baza unghiilor. Specialiștii recomandă folosirea uleiului pentru cuticule de 2-3 ori pe săptămână, pentru că păstrează pielea hidratată și previne ruperea și infecțiile. Uleiul de cuticule cu iasomie are un complex unic de vitamine si aloe vera care asigură o hidratare și revitalizare perfectă. Mai mult, vitamina E, adesea adăugată în aceste uleiuri, este un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi ce produc daune celulelor pielii.
Aceste uleiuri sunt puternic hidratante, astfel că o singură picătură este suficientă pentru unghie. Cele mai multe uleiuri pentru cuticule din industria frumuseții dispun de o perie specială pentru aplicare, însă în lipsa acesteia, se poate folosi un burețel sau un tampon. Este importat ca, după fiecare aplicare, produsul să fie lăsat câteva minute ca să se usuce. Aplicând în mod regulat acest ulei miraculos, unghiile devin flexibile, nu se mai rup, nu se exfoliază.

7 lucruri pe care nu le știai despre unghii
• Unghiile cresc în medie cu 3-5 mm pe lună.
• Unghiile de la mâini cresc mai repede față de cele de la picioare.
• O unghie pierdută în totalitate se poate reface în aproximativ 4-6 luni.
• Unghiile cresc mai repede în timpul verii sau în perioada de sarcină.
• Unghiile de la mâna dominantă cresc mai repede.
• Unghiile bărbaţilor cresc mai repede decât cele ale femeilor
• Trebuie să-ţi laşi unghiile să „respire„ între două manichiuri. Este bine ca timpul dintre manichiuri să fie mai mare.

3 pași importanți pentru unghii frumoase
Fiecare femeie își dorește o manichiură perfectă cât mai mult timp. Dar, iată care sunt cei mai importanți pași de urmat:
Primul pas este să ne spălăm bine mâinile cu apă și săpun, ca să le degresăm.
Al doilea pas este aplicarea unei creme hidratante.
Al treilea pas este să folosim un ulei pentru cuticule. Pentru a fi frumoase, unghiile noastre trebuie să fie în primul rând sănătoase și puternice. Astfel, trebuie să menținem cuticulele hidratate, aplicând în mod regulat un ulei special. Le ungem cu acest produs, le împingem încet cu un bețișor de lemn de portocal, apoi lăsăm să acționeze foarte bine produsul. Pe lângă tratamentele cu ingrediente naturale, în magazine există o mulțime de uleiuri, seruri și produse care ne pot ajuta să scăpăm de problemele cuticulelor uscate, de exemplu uleiul de cuticule Cupio. Infuzat cu note de iasomie, de cocos, de pepene sau de migdale, uleiul de cuticule de la Cupio se absoarbe instant, revigorează pielea și unghiile și le hidratează.


Kudika
14 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.