Setari Cookie-uri

3 trucuri stilistice care te vor ajuta să ai un stil vestimentar cu personalitate

Cel mai mult am învățat despre stil personal, minimalism, fashion sustenabil, de la fiica mea.

Are 17 ani și vreo 30 de piese vestimentare în șifornier. De fapt, șifornierul din camera ei nici măcar nu-i aparține în totalitate, iar lucrul acesta pare să nu o deranjeze deloc! E un spațiu comun, din care ea folosește vreo 50 de cm, pentru câteva umerașe și pentru 2 cutii cu șosete și lenjerie. Spațiul liber din șifornierul ei este ocupat în continuare de câteva pilote și lenjerii de pat.

Știu, în 2021, să ai atât de puține haine poate fi un semn de neglijență, ar putea spune unii!

Alții însă, ar spune că acesta e un semn de maturitate și de responsabilitate. Să ai în șifornier numai haine de care ai nevoie, care îți vin bine și pot fi combinate între ele, e clar un semn de auto- cunoaștere și evaluare corectă a propriilor nevoi. Plus un simț estetic foarte dezvoltat, aș adăuga eu!

Citește și:

Puțină inspirație de la generația Z

De fiecare dată când iese din casă, adolescenta noastră pare îmbrăcată ca și cum și-ar fi studiat ținuta ore în șir, în cel mai mic amănunt. În realitate însă, eu știu că este foarte preocupată de imaginea ei, cum este și firesc la această vârstă. Lucrurile par să fie simple pentru ea, deoarece orice haină ar alege din garderobă, se potrivește perfect cu o alta. Știe mai multe la 17 ani despre combinații de culori și stiluri, decât am reușit eu să acumulez în foarte mulți ani!

Eu, în schimb, sunt o millenială care, atunci când venea vorba despre ”outfitul zilei” îmi venea cel mai ușor să asortez un sacou cu o pereche de skinny jeans. Aceasta era ținuta mea pentru orice ocazie! Nu de puține ori,”colega mea de apartament” din Generația Z mi-a atras atenția că sunt ”outdated”. Dar n-am stat cu brațele încrucișate, am luat măsuri! :)

Citește și:

Cum spuneam la început, m-am inspirat puțin de la fiica mea adolescentă, am căutat în jurul meu și alte surse de inspirație stilistică și mi-am setat ca prioritate, dezvoltarea unui stil vestimentar cu personalitate, care să mă reprezinte pe mine cea de acum, să reflecte preocupările, modul meu de viață, chiar și valorile mele.

3 trucuri stilistice pentru un stil vestimentar cu personalitate

  1. Ținutele monocromatice

Cu toate că ținutele monocromatice sunt pe val în 2021, ele nu reprezintă o noutate! Două femei celebre, Jackie Kennedy și Audrey Hepburn, au ales deseori combinații monocromatice. Outfit-ul monocromatic a reprezentat un look iconic în fashion ani de zile și nu există nicio îndoială că rămâne una dintre cele mai bune alegeri stilistice pe care le putem face și noi.

Citește și:
  1. Piesele vestimentare statement, nu fast- fashion

Pune accent pe o piesă vestimentară statement, dar care nu se demodează. O geacă motor din piele, un sacou de calitate, cu linii simple, oversized, o rochie neagră. Eu personal am început să mă abțin de la achiziționarea unor piese statement care sunt pe val acum și despre care știu că le voi purta doar o singură dată. Aici mă refer și la rochiile de ocazie pe care le cumpărăm special pentru nunți sau botezuri și pe care nu le mai scoatem din șifonier a doua oară! În schimb, recomand să investim în piese vestimentare pe care le putem purta din nou și din nou, care ne permit să realizăm ținute de impact.

  1. Buy local

Multe dintre brandurile românești pe care le cunosc au ales să folosească țesături naturale, materiale sustenabile, iar la capitolul acesta au din partea mea un mare plus! Aș alege oricând inul în locul neoprenului!

Citește și:

Sunt genul de femeie care preferă o eșarfă din mătase de la un SH, în locul unui lucru nou, la modă, din poliester! Sunt genul de femeie care iubește un pulover din cașmir de câțiva ani, pulover care a costat mai mult, dar care încă arată impecabil și se simte fantastic pe piele!

Foto: Unsplash

Vizionare placuta


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.