Setari Cookie-uri

De ce merită să purtați pantofi și cizme din piele sintetică

Atunci când alegeți un material pentru cizme de damă din piele, există cazuri în care pielea sintetică (imitație de piele) poate fi mai performantă decât pielea naturală.

Pielea sintetică este menită să arate și să se simtă asemănătoare cu pielea reală, fără preocupările etice legate de drepturile animalelor. Acesta este doar unul dintre numeroasele beneficii ale purtării perechilor de pantofi și cizme de damă din piele sintetică în locul celor din piele naturală.

Atunci când alegeți un material pentru cizme de damă din piele, există cazuri în care pielea sintetică (imitație de piele) poate fi mai performantă decât pielea naturală.

Pielea sintetică este un material care este proiectat să arate ca pielea naturală și este adesea fabricat din plastic. Acesta este disponibil într-o mare varietate de texturi, culori, finisaje și, uneori, mirosuri. Pielea sintetică este folosită cel mai frecvent la îmbrăcăminte, încălțăminte, bagaje, huse și tapițerie.

Citește și:

Deci, ce face ca pielea sintetică să fie diferită de pielea naturală? Când considerați că este un material util de utilizat? Haideți să explorăm.

Mai sigur din punct de vedere ecologic

Pielea sintetică este frecvent folosită în pantofi și cizme de damă vegane și la branduri care se adresează celor preocupați de bunăstarea animalelor. Pielea artificială este frecvent fabricată dintr-o combinație de textile și poliuretan pentru a da materialului sintetic o senzație de piele autentică. De asemenea, pielea autentică trebuie să treacă printr-un tratament extensiv pentru a fi pregătită pentru fabricarea pantofilor, iar substanțele chimice folosite pentru tratarea ei s-au dovedit a dăuna mediului și a elimina biodegradabilitatea pielii. Pantofii și cizmele din piele sintetică, pe de altă parte, nu necesită atât de multă pregătire și folosesc mai puține tratamente chimice.

Citește și:

Rentabil

Pielea tradițională tinde să fie mult mai scumpă decât omologul său sintetic, deoarece pielea necesită mult mai multă pregătire și, prin urmare, este mai scumpă pentru a fi pregătită. Vacile necesare pentru a face cizme din piele necesită îngrijire, teren și hrană, iar apoi pielea vacii trebuie tratată înainte ca un pantof sau o cizmă să poată fi făcută. Toate acestea contribuie la costul final. Pielea sintetică nu necesită la fel de multă pregătire sau muncă pentru a fi produsă și, prin urmare, pantofii și cizmele din imitație de piele sunt, de obicei, semnificativ mai ieftine.

Durabilitate

Pantofii din piele sintetică sunt concepuți pentru a-și păstra forma și sunt de obicei foarte rezistenți. De asemenea, sunt mai rezistenți la apă decât pielea naturală, care se poate păta și suferi deteriorări atunci când este expusă la intemperii. Pielea sintetică este concepută pentru a rezista la condițiile meteorologice și la uzura provocată de mersul pe jos și de alergare pe o perioadă lungă de timp.

Citește și:

Tipuri de piele artificială

Există mai multe tipuri diferite de materiale din piele artificială disponibile în prezent, folosite pentru îmbrăcăminte, produse de mobilier și alte articole. Pielea artificială pentru cizme de damă a devenit din ce în ce mai populară în cadrul aceleiași piețe datorită aspectului și flexibilității sale, dar și datorită efectului pozitiv asupra mediului înconjurător. Pe măsură ce tot mai multe persoane cumpără produse alternative din piele, în fiecare an sunt ucise mai puține animale și se generează mai puțină poluare în urma prelucrării acestora.

Pleather

Pielea pleather este un material cu costuri reduse care este utilizat în mod obișnuit pentru a confecționa articole de îmbrăcăminte din piele artificială. Pielea este fabricată din materiale plastice și este mai ușoară în comparație cu produsele din piele naturală. Două tipuri comune de piele pleather sunt poliuretanul și PVC; poliuretanul este mai ușor de păstrat curat, deoarece PVC-ul se marchează ușor și se întărește la curățarea uscată. Produsele din piele pleather pot fi cumpărate într-o gamă variată de culori, deoarece procesul de vopsire nu deteriorează aceste materiale.

Citește și:

PVC este un plastic bine cunoscut, utilizat în mod obișnuit în prezent pentru țevi. În 1872, PVC-ul a fost inițial dezvoltat de Eugen Baumann, care era un chimist german. Mai târziu, un cercetător de la B.F. Goodrich avea să utilizeze PVC și, cu câteva modificări suplimentare, a dezvoltat un material numit vinil.

Vinilul a devenit foarte popular, fiind folosit pentru multe produse comerciale, inclusiv îmbrăcăminte, tapițerie, accesorii, pantofi, bagaje și genți. A cunoscut o creștere inițială după cel de-al Doilea Război Mondial, o creștere a popularității în anii 1960 și 1970 și, chiar și în secolul XXI, este un material relativ popular și disponibil pe scară largă.

Naugahyde

Naugahyde este o țesătură acoperită cu vinil produsă pentru prima dată în Naugatuck, Conn. în 1914. În prezent, naugahyde este produsă doar de Uniroyal Engineered Products din Stoughton, Wis. Caracteristicile naugahyde sunt similare cu cele ale unei himere din piele naturală; este utilizată în principal pentru acoperirea mobilei, precum și pentru huse impermeabile pentru scaune, haine și jucării. Compania care produce naugahyde a creat o specie fictivă, asemănătoare cameleonului, numită Naugas. Aceasta își promovează produsele ca fiind 100% lipsite de cruzime, deoarece Naugas își varsă pielea în mod natural și nu se supără că este folosită pentru a face produse pentru oameni. Pielea artificială Naugahyde are o textură moale și aspectul autentic al pielii reale.

Citește și:

Piele vegană

Pielea vegană este o piele artificială populară, dar, deși pielea vegană este considerată prietenoasă cu animalele, este posibil ca fabricarea unora dintre materialele folosite să nu fie considerată ecologică. Diferitele tipuri de materiale folosite pentru a face piele vegană sunt Birkibuc, Birko-Flor, Kydex, Lorica, PVC și Vegetan. Birkibuc este o imitație de piele nubuck; Birko-flor este fabricat din acrilic și poliamidă; Kydex este un aliaj de acrilic și PVC; iar Lorica este fabricat folosind mai multe microfibre diferite amestecate între ele. Pielea vegană este utilizată pentru a confecționa articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii.

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.