Setari Cookie-uri

3 sfaturi pentru alegerea și utilizarea unui rucsac

Utilizarea incorectă a unui rucsac poate duce la o postură proastă și la dureri cronice. Iată cum să vă transportați toate lucrurile fără să vă răniți.

De la elevii de școală primară la adulți, se pare că toată lumea poartă un rucsac în zilele noastre. Atunci când este purtat corect, un rucsac de damă sau bărbați poate fi o modalitate confortabilă de a transporta toate lucrurile de care aveți nevoie pentru muncă, școală sau joacă.

Cele două curele ale unui rucsac de damă sau bărbați distribuie încărcătura în mod egal pe ambii umeri, punând mai puțină presiune pe corp decât alte genți de damă, să zicem, o geantă de voiaj, o servietă sau o geantă de mesager. Iar rucsacurile cu centuri pentru șolduri și curele pentru stern pot distribui și mai bine greutatea, astfel încât să nu stea toată pe umeri.

Dar purtarea incorectă a unui rucsac de damă sau bărbați sau purtarea unuia prea greu poate avea efecte dăunătoare asupra coloanei vertebrale. Utilizarea incorectă a rucsacului este asociată cu dureri de spate, dureri de gât, postură proastă și compresie a discului intervertebral, putând duce la hernie de disc.

Citește și:

Din nefericire, se pare că mulți utilizatori de rucsacuri, în special cei tineri, se expun riscului de a suferi dureri și leziuni musculo-scheletice.

Într-un studiu efectuat pe 650 de elevi publicat în martie 2018, cercetătorii au constatat că peste 85% dintre elevi își purtau rucsacul în mod incorect și aproximativ 40% dintre ei aveau un rucsac disproporționat față de mărimea lor.

Așadar, cum ar trebui să purtați un rucsac? Iată ce au de spus experții.

Cumpărați un rucsac de mărimea potrivită și nu îl supraîncărcați

Rucsacul de mărimea potrivită depinde de mărimea corpului și, mai exact, de lungimea trunchiului dvs., măsurată de la baza gâtului până la talie (partea superioară a crestei iliace). Multe magazine de echipamente outdoor vă pot măsura trunchiul și vă pot sfătui ce mărime de rucsac de damă sau bărbați vi se potrivește cel mai bine. Odată ce este ales, rucsacul ar trebui să fie confortabil, cu partea superioară a rucsacului mergând ușor sub nivelul umerilor și partea inferioară a rucsacului la aproximativ nivelul taliei.

Citește și:
  • TOP 3 produse de beauty esenţiale pentru vară
  • 20 de bluze elegante sub 150 de lei
  • 20 de produse pentru îngrijirea părului creț

Același principiu se aplică și în cazul rucsacurilor pentru copii. Părinții ar trebui să pună copilul să probeze un rucsac înainte de a-l cumpăra pentru a se asigura că rucsacul nu este mai mare decât spatele copilului. Partea de sus a rucsacului ar trebui să se așeze chiar sub umerii copilului, iar partea de jos a rucsacului ar trebui să se așeze la nivelul taliei.

Rețineți că dimensiunea rucsacului este diferită de capacitatea acestuia, sau de cât de mult puteți pune în el. Un rucsac de zi de dimensiuni mici poate avea o capacitate cuprinsă între aproximativ 18 și 35 de litri, în funcție de modelul pe care îl alegeți.

Cu cât aveți mai multă capacitate, cu atât mai multe lucruri ați putea fi tentat să puneți în rucsac, dar un rucsac de damă sau bărbați complet încărcat nu ar trebui să cântărească mai mult de 15% din greutatea unei persoane.

Citește și:

Dacă trebuie să cărați mai mult, acordați atenție la modul în care este distribuită greutatea. În interiorul genții, puneți obiectele mai grele astfel încât să stea mai aproape de coloană. Acest lucru ajută ca geanta să se simtă mai ușoară, astfel încât coloana vertebrală suportă mai puțin stres.

Ridicați rucsacul în mod corespunzător, fără să vă răsuciți coloana vertebrală

Este ușor să vă luați rapid rucsacul de pe un scaun sau de pe podea fără să vă gândiți la modul în care această acțiune vă poate afecta. Dar ridicarea unui rucsac de damă sau bărbați greu folosind o tehnică necorespunzătoare poate provoca dureri de spate.

În mod ideal, ar trebui să stați cu fața la rucsac și cu picioarele depărtate la lățimea umerilor. Îndoiți genunchii și ghemuiți-vă astfel încât greutatea să fie pe călcâie, cu spatele drept. Țineți rucsacul aproape de corp în timp ce îl ridicați de la sol și folosiți ambele mâini. Evitați ridicarea din lateral sau mișcările de răsucire. Odată ce vă aflați din nou în poziție verticală, balansați rucsacul pe spate.

Citește și:

Evitați să purtați un rucsac pe un singur umăr

Odată ce ați ridicat corect rucsacul, nu vă răniți purtându-l în mod necorespunzător.

Rucsacurile trebuie purtate întotdeauna cu ambele curele și poziționate astfel încât partea superioară să fie chiar sub umeri, iar partea inferioară să fie deasupra șoldurilor. Gândiți-vă că purtarea rucsacului în acest fel este o modalitate de a păstra greutatea centrată în loc să fie trasă într-o parte sau alta, lucru care poate duce la dureri cronice.

Purtarea unui rucsac peste un umăr poate afecta coloana vertebrală, coastele, umerii și gâtul. Ar trebui să fie situat astfel încât brațele să fie libere să se miște într-un model normal de mers. Orice restricție în mișcarea brațelor poate crea un fenomen cunoscut sub numele de fixări ale coloanei vertebrale, care reprezintă o „blocare" a oaselor coloanei vertebrale. Acest lucru poate duce la scolioză, probleme de respirație și tensiune generală.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.