Setari Cookie-uri

Alege o uniformă medicală care să ofere libertate de mișcare și confort sporit !

Uniformele medicale au și rolul de a-l proteja pe cadrul medical care le poartă de contactul direct cu anumite substanțe periculoase sau unele fluide corporale.

Atunci când intri într-o unitate sanitară, primul lucru care iese în evidență, în afară de acele mirosuri caracteristice, este faptul că tot personalul poartă uniform medicală. Și, dacă există ceva mai multă libertate în ceea ce privește culorile alese și stilul vestimentar, trebuie să recunoaștem că pacienții se simt mult mai în siguranță așa. Există și o mulțime de informații despre aceste uniforme medicale, legate de avantajele lor, pe care ți le vom prezenta și noi. Ba chiar și un mic bonus, despre cum să le alegi în mod corect.

Cei care lucrează în sistemul sanitar știu că munca lor nu este una chiar ușoară, vor petrece multe ore în picioare în încercarea de a-și exercita cât mai bine meseria și bolnavul să nu aibă de suferit. Foarte puțin din timpul de lucru îl petrec la birou, ci sunt permanent în mișcare, fac vizite medicale, administrează anumite medicale, manipulează bolnavi, operează, prelevă probe pentru analizele de laborator și multe altele. Prin urmare, este important ca acele costume medicale pe care le poartă să le ofere acea libertate de mișcare de care au nevoie și un confort ridicat.

Citește și:

Pacienții se simt în siguranță

Au trecut vremurile în care albul era culoarea pe care o găseai la toate costumele medicale. Această culoare este asociată în mintea multora dintre noi cu sistemul medical, dar în prezent lucrurile s-au schimbat mult de tot. Doar puțini dintre cei care lucrează în sistem mai preferă albul, și trebuie să recunoaștem că și pacienții se simt mai în siguranță așa. De altfel, aceasta se observă cel mai bine în cazul copiilor, care asociază culoarea alb cu medicii și din acest motiv se simt neliniștiți. În schimb, dacă sunt consultați de un doctor îmbrăcat într-un costum medical colorat, sau primesc tratamentul de la o asistentă care poartă o uniformă cu un imprimeu vesel, sigur vor fi mult mai relaxați și cooperanți. Cam așa stau lucrurile și cu adulții.

Citește și:

Protejarea cadrului medical de substanțe periculoase sau fluide corporale

Uniformele medicale au și rolul de a-l proteja pe cadrul medical care le poartă de contactul direct cu anumite substanțe periculoase sau unele fluide corporale. După fiecare tură sau după o operație, cadrele medicale trebuie să dezbrace uniformele medicale pentru ca acestea să fie spălate, curățate și dezinfectate cu atenție.

Și, pentru că tot am ajuns aici, nu putem să nu vorbim puțin și despre rezistența acestor costume medicale. Astfel, materialele folosite la confecționarea lor trebuie să fie ușor de curățat, dar și foarte rezistente, care să se comporte bine la temperaturi ridicate, deoarece în acest fel se elimină cele mai multe bacterii.

Un aer profesionist, dar și prietenos în același timp

Citește și:

Mulți dintre noi suntem de-a dreptul timorați atunci când vine vorba de a apela la serviciile unui cadru medical. Faptul că poartă o uniformă dintr-o singură culoare ne sugerează profesionalism, dar în același timp parcă ne și inhibă. Din acest motiv, faptul că acum există ceva mai multă libertate în alegerea culorilor, modelelor și tipurilor este mai relaxant atât pentru pacienți, dar și pentru cadrele medicale, care ies puțin în acest fel din stresul zilnic asociat cu acest job.

Cum alegi în mod corect uniforma medicală

Alegerea unei uniforme medicale nu este chiar atât de simplă, pentru că trebuie să ții cont de mai multe criterii. Nu este vorba doar de cele personale, pentru că în unele cazuri conducerea unității sanitare le poate cere celor care lucrează aici să adopte un anumit cod vestimentar. Totuși, să vedem și cum ar trebui să gândești atunci când trebuie să îți cumperi un astfel de costum medical.

Citește și:

Material de bună calitate

La fel ca în cazul tuturor articolelor vestimentare, materialul din care este confecționat costumul tău medical este foarte important. Îți oferă nu doar confortul de care ai nevoie, ci și rezistența ridicată la purtarea îndelungată, spălări frecvente și trecerea timpului. Cele fabricate din bumbac sau amestec dintre bumbac și poliester sunt preferatele cadrelor medicale.

Să sugereze profesionalism

Nu contează unde îți desfășori activitatea, într-o unitate sanitară de stat sau privat, important este să te prezinți în fața colegilor și a pacienților purtând un costum medical care să se prezinte impecabil, să sugereze profesionalism. Alegerea ta trebuie făcută cu simț de răspundere, și îți vom da și câteva exemple. Într-un cabinet stomatologic sau de pediatrie, o uniformă în culori vesele, cu imprimeuri, îi va face atât pe micii pacienți, dar și cei mari deopotrivă să se simtă mai relaxați. Totuși, atunci când vine vorba despre cabinetele medicale de medicină de familie, laboratoarele de analize medicale sau personalul care lucrează la stat, încă mai sunt preferate uniformele albe.

Citește și:

Croiala și cusăturile

Există mai multe tipuri de cusături și croieli pentru costumele medicale, astfel încât este mult mai ușor să le alegi pe cele în care te simți în largul tău și care nu te împiedică să îți desfășori așa cum trebuie meseria. Și, trebuie să recunoaștem, atunci când porți ceva care îți place, ești mult mai încrezător în propriile forțe, așa că și actul medical va fi unul superior.

Cert este că a trecut vremea uniformelor clasice, cu același croi și aceleași detalii. Totul este mult mai simplu acum și, deși ești obligat să porți costumul medical, acesta nu mai trebuie să fie unul anost. Pacienții vor remarca diferența, și chiar și tu vei reuși să ieși puțin din monotonia unor zile care parcă nu se schimbă niciodată!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.