Setari Cookie-uri

Nica Otilia: “ Concentric este o alternativă românească pe care oricine ar trebui să o cunoască!”

Am descoperit un magazin unde libertatea actului creator este vizibil de la intrare. Concentric se află pe Lipscani, o stradă cu renume și cu mulți oameni care doresc să vadă acel “altceva” în shop-urile noastre. Compoziția Concentric este fascinantă, de la piesele vestimentare unicat, care au menirea să te scoată în evidență, până la conceptele unice din care răzbate pasiunea pentru frumos, pentru sustenabil, pentru orice se potrivește bine de tot cu această eră....

Ce înseamnă Concentric în urbanul bucureștean?

Logoul nostru este: “Împreuna transformăm strada în galerie de artă”

Asta încercam sa facem: o data prin designul magazinul care este atipic, despre care, cei care ne trec pragul au numai aprecieri deosebite. Cei mai mulți recunosc ca nu au mai văzut așa ceva prin țara iar acest lucru nu poate decât sa ne încânte.

Și nu in ultimul rând, prin piesele vestimentare pe care le propunem la care a lucrat întotdeauna și un artist pentru a da nota de unicitate prin pictura, cusături de mâna, aplicații textile sau metalice etc

Concentric nu este doar un magazin, sau doar un atelier. Este un spațiu creativ.

Am deschis în perioada pandemiei cand onlinul era plin de mesaje de sustinere a artistilor si a productiei locale. Am simțit ca asta trebuie sa facem la Concentric.

Citește și:

Si acum suntem deschiși colaborărilor în proiecte artistice susținându-le prin oferirea de piese vestimentare. Avem postări pe Instagram și Facebook foarte interesante. Recomand sa ne urmariti.

Ce aduce nou Concentric pe o piață diversificată în acest domeniu?

Noutatea ar fi ca produsele din magazinul nostru sunt confecționate chiar de noi in propriul atelier.

Acest lucru ne da posibilitatea sa fim sustenabili și in ceea ce privește stocurile, prin urmare In magazin nu veți găsi toate măsurile pentru același model. Dar le facem in 2-3 zile la cerere in atelier.

Deasemenea, lucram produsele noastre pentru orice tip de silueta. Sunt foarte multe persoane care nu își găsesc hainele potrivite fie ca sunt foarte înalte, sau foarte scunde, cu o talie sau un bust atipic. Nu toți ne încadram in măsurile standard. Sau sunt magazine in care nu găsești spre exemplu măsuri mai mari de XL.

Citește și:

Ei bine, orice persoana cu o silueta atipica, dacă își dorește o piesa Concentric o poate avea in maxim 3-4 zile. Atelierul funcționează in același spațiu cu magazinul.

In materie de tipare nu ne-am propus sa aducem nimic nou, chiar mergem pe linii clasice la care ne punem amprenta prin creativitate: un decupaj atipic, o combinație inedită de materiale, picturi, handmade etc.

Avem 2 colectii care ne reprezintă. Și asta datorită mesajelor pe care le transmitem. Colecțiile noastre au pe lângă componenta de Fashion și o parte socială, sa-i spunem. Colectii manifest le denumim noi.

Una a fost despre impactul omului asupra mediului, noi transpunând imagini din media in maniera Fashion pe haine din materiale naturale premium: colecția “Where The People Dwell”

Iar cea de a doua, in același spirit, dar cu alte forme de exprimare artistica (pictura) atrage atenția asupra nocivității orașului și nevoii de întoarcere la rădăcini: “Orașul meu nu merge nicăieri”

Citește și:

    Despre echipa Concentric...

    Echipa Concentric este formată din oameni creativi și profesioniști.

    In atelier am reușit sa menținem o echipa de croitori/Confecționeri care asigura calitatea pieselor lucrate. Pe partea de vânzări lucram cu consilieri-artiști.

    Ce a însemnat investiția pentru boutique-ul Concentric?

    Concentric este un spațiu creativ in care funcționează in mod dependent unul de celălat si atelierul de croitorie și magazinul si atelierul de creație.

    Investim in toate atât financiar cât si emoțional.

    Suntem in al 4 lea an de viața Concentric si ne bucurăm ca am rezistat.

    Care este piesa vestimentară pe care ați vândut-o cel mai bine în Concentric până acum?

    Cel mai bine vândut produs in anul acesta a fost o geanta dintr-un material de piele ecologică argintie. Apoi, pentru că am făcut un top trei, voi aminti de un pulover dintr-un material extrem de prietenos- in croșetat lejer, care s-a vândut foarte bine indiferent de anotimp.

    Citește și:

      Pe locul trei au fost bijuteriile/accesoriile care sunt la mare căutare în magazinul Concentric. Toate sunt unicat, nu seamănă o bijuterie cu alta, sunt atipice, încercăm să le facem cât mai interesante, să te scoată în evidență.

      Care este target-ul? Ce impact are online-ul?

      Nu targetam un anumit segment.

      Ne adresam celor care deja apreciază materialele naturale și hainele unicat in aceeași măsura in care ne adresam și celor care încă nu au descoperit satisfacția purtării unei piese unice.

      Suntem aici ca o alternativa de slowfashion pentru cei care caută așa ceva.

      Creăm piese androgine, versatile încât e greu sa spui ca tintim undeva anume.

      Ce materiale textile folosiți? Am văzut că sunteți și sustenabili... Nu risipiți nimic

      Suntem, întra-adevăr, sustenabili. folosim materiale naturale, intenția mea a fost aceasta de la bun început. Le procurăm de la producători români. Si Da, avem saci întregi din resturi de materiale pe care le folosim pentru a realiza o piesă vestimentară unicat, pentru aplicații etc

      Citește și:

        Însă nu am exclus materialele care conțin elastan intr-o proporție decenta sau combinații de poliester cu materiale naturale pentru a putea realiza diverse croiuri care cer o anumită textura, fluiditate, elasticitate etc

        Vă influențează tendințele?

        Suntem atenți și noi la tendințe dar nu avem cum sa le integram in conceptul nostru.

        Am realizat câteva piese colorate in culorile anului 2023, de exemplu, deși noi am ales initial sa lucram doar cu negru, alb și nature.

        A fost doar o experiență pe care nu o vom mai repeta. Nu ne reprezintă acele produse, așa cred.

        Există vedete care au trecut pragul magazinului?Colaborați cu ele?

        Sunt persoane pe care colegele mele le-au recunoscut in magazin: actori, influenceri, jurnaliști. Unii fac poze, filmează… Apreciem fiecare postare din online care te îndeamnă sa alegi Concentric. Le mulțumim tuturor, înca o data, acum.

        Planuri?

        Planuri avem multe. Speram sa ne iasă toate: Colecții noi, Colaborări, evenimente, multe surprize.

        Ce le transmiteți femeilor din România? Fashionistelor? Cum pot ieși în evidență cu hainele Concentric?

        Simplu: purtându-le 😊

        În primul rând să vină să ne cunoasă. Să vadă și o alternativă românească de care străinii sunt foarte încântați. Deocamdată, clienții noștri sunt în proporție de 80 % turiști străini. (evident și datorită locației)

        Hainele Concentric sunt versatile iar cu ajutorul accesoriilor îți poți transforma ușor tinuta din casual in party, din minimalist in gotic.

        Pe Instagram postam zilnic ținute Concentric. Va recomand sa ne urmăriți pentru a va inspira.

        concentric_store

        Care sunt ofertele magazinului Concentric?

        Și in materie de promovare suntem creativi prin oferte cât mai diverse și atipice.

        Avem oferte permanente și unele care tin de anumite date/evenimente/Colecții etc

        Cele permanente

        - la orice achiziție din magazin oferim clientului un voucher cu o reducere de 10%

        - in fiecare zi de marți oferim un voucher cu o reducere de 50 lei oricai persoane care ne trece pragul ce poate fi folosit oricând dorește pentru cumpărături in valoare mai mare de 150 lei

        In 2023 am mai avut avut oferte pentru elevi, studenți dar și profesori (-30%)

        Acum, in perioada sărbătorilor pentru 4 produse cumparate, cel mai scump (deci nu cel mai ieftin) este redus cu 40%. Așa marcam al 4 lea Crăciun Concentric. 😊

        Tot acum avem o campanie de reducere cu 50% a ultimilor piese din colecțiile anului 2023.

        Pentru încurajarea utilizării și purtării raționale a hainelor

        oferim un voucher de 10 % celor care aduc in magazin piese Concentric pe care nu intenționează sa le mai poarte, fie ca sunt partial uzate sau pur și simplu nu le mai plac. (deși acest lucru e puțin probabil 😊)

        Vizionare placuta


        Kudika
        6 Decembrie 2023
        Echipa Kudika
        Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

        Ti-a placut acest articol?

        Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.