Setari Cookie-uri

Cum sa iti cureti corect pensulele de machiaj

Curatarea pensulelor de machiaj trebuie sa faca parte in mod regulat din rutina ta de frumusete.

Daca pana acum tratai cu mai putina importanta spalarea si curatarea pensulelor de machiaj, este momentul sa schimbi total strategia deoarece se pot transforma in cei mai mari dusmani ai tenului tau. De fiecare data cand folosesti pensulele, intre perii, raman bucati de fard, ulei, murdarie si bacterii fapt ce aduce la deterioarea lor si la probleme neplacute ale tenului.

Pentru a indeparta mizeria adunata pe ele si a evita eventualele probleme este indicat sa le cureti o data pe spatamana. Mai mult decat atat, un alt avantaj al spalarii si intretinerii pensulelor este acela ca fardurile se vor aplica mult mai usor, iar culorile isi vor pastra intensitatea mai mult timp.

pensule de machiaj Foto: pensule de machiaj, Shutterstock

Ritual de ingrijire pentru pensulele de machiaj

Umezeste putin pensulele

Strange toate pensulele si trece-le prin apa calduta, cu perii in jos incercand sa eviti udarea partii metalice, deoarece cu timpul lipiciul care le tine se va dezintegra.

Citește și:

Curata pensulele cu sampon sau sapun antibacterian

Dupa ce le-ai umezit cu apa calduta, se pune putin sampon sau sapun bacterian intr-o farfurie, capac de plastic sau chiar in palma si se maseaza usor perii facand miscari circulare, respectand forma pensulei. In cazul pensulelor cu profil drept, precum cele pentru fond de ten, sprancene sau concealer miscarea potrivita este similara cu cea prin care ungi o felie de paine. Ai grija sa nu tragi de perii deoarece acum se pot rupe foarte usor.

Clateste pensulele

Dupa ce le-ai curatat cu sampon, se tin pensulele cu perii indreptati in jos si se spala bine pana nu mai iese deloc spuma. Din cand in cand se storc usor intre degete pentru a fi sigura ca nu au mai ramas alte reziduuri.

Usuca pensulele

Dupa ce le-ai clatit bine si te-ai asigurat ca nu a mai ramas niciun pic de spuma, se elimina excesul de apa cu un prosop curat sau un servetel. Se tapoteaza incet pentru a nu le rupe firele, apoi se aranjeaza in forma initiala. Trebuie sa ai grija mereu sa le respecti forma inainte de a le pune la uscat, deoarece acestea si-o pot modifica devenind inutile pentru rolul lor. Se lasa la uscat pe un prosop.

Cum sa iti cureti corect pensulele de machiaj cu doua produse din bucatarie!

Foto prima pagina: pensule de machiaj, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.