Setari Cookie-uri

Trucuri de machiaj furate de la stilisti

Descopera secretele unui look desavarsit!

6. Cum aplici fondul de ten

cum se aplica fondul de ten

Foto: Vladimir Gjorgiev, Shutterstock

Scopul fondului de ten este de a crea un strat fin si protector pe suprafata pielii, iar pentru a obtine acest efect trebuie sa ai grija sa il intinzi foarte bine si corect. Pentru o acoperire perfecta incepe de la centrul fetei, in zona T apoi raspandeste fondul de ten pe toata fata prin miscari circulare.

7. Machiajul in functie de forma fetei

Inainte de a-ti face un machiaj complex si reusit trebuie sa tii cont de doua reguli de baza si de forma fetei tale.

Conturarea: se face cu ajutorul unui produs care matifiaza (pudra, bronzer sau fond de ten) care sa fie cu doua tonuri mai inchis decat nuanta pielii si se aplica in zonele de umbra pe care doresti sa le definesti sau sa le remodelezi.

Evidentierea: compenseaza conturul prin accentuarea anumitor zone ale fetei cu ajutorul anticearcanului sau a unui illuminator. Pentru evidentierea corecta se foloseste un anticearcan sau un corector cu doua nuante mai deschis decat tonul pielii tale.

Citește și:

fata rotunda

Fata rotunda poate parea mai mare atunci cand ai parul prins sau tuns scurt de aceea, trebuie sa o conturezi in asa fel incat sa para mai ovala. Dupa ce ai aplicat produsele asa cum vezi in imagine, le poti amesteca usor cu o pensula pentru fond de ten.

conturul fetei

Aceasta forma a fetei este putin mai dificil de machiat de aceea trebuie sa fii atenta la contur. Foloseste un bronzer sau un fond de ten mai inchis pe tample si spre varful fruntii. Evidentierea se face pe restul fruntii, sub ochi si barbie.

conturul fetei

Femeile cu mandibule mai proeminente trebuie sa foloseasca bronzerul exact pe linia mandibulei si un pic deasupra acesteia, apoi pe frunte cat sa traseze exact linia parului.

fata ovala

Acest tip de fata este cel mai echilibrat, marginile fiind alungite, fruntea inalta si larga, iar barbia este rotunjita. Din acest motiv nu trebuie sa iti conturezi fata foarte tare sau sa evidentiezi anumite zone. Aplica fondul de ten mai deschis in zona ochilor, fruntii, nasului si a pometilor pentru a le ilumina mai mult.

Citește și:

8. Cum alegi corect fondul de ten

fond de ten
Foto: Youtube

Fondul de ten este esential pentru a avea un look perfect si un machiaj reusit, iar primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa alegi nuanta potrivita. Cea ideala trebuie sa fie cu un ton mai deschisa decat culoarea pielii tale. Pentru a testa cel mai bine un fond de ten, aplica putin pe gat si maseaza usor. Daca nu observi nicio diferenta atunci culoarea este potrivita. Nu testa niciodata fondul de ten direct pe obraz deoarece pielea de pe fata, datorita expunerii la soare, a cicatricilor sau datorita acneii, nu are aceeasi culoare ca cea de pe restul corpului.

Foto prima pagina: Subbotina Anna, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.