Setari Cookie-uri

Cum ne controlam greutatea vara?

Pe masura ce temperatura incepe treptat treptat sa urce peste 30 grade se simte nevoie unei schimbari in alimentatie. Soarele puternic ne mai taie din pofta de mancare dar chiar si asa, specialistii ne avertizeaza sa introducem in alimentatie cate putin din cele trei categorii de nutrienti esentiali pentru buna functionare a organismului: grasimi, proteine si glucide.

Grasimile bune sunt in general grasimile de origine vegetala si cele care se gasesc in peste. Cum le recunoastem? Grasimile bune, nesaturate, se regasesc in produsele care au consistenta moale sau chiar lichida chiar la temperaturi scazute sau cele care se gasesc in fructele oleaginoase precum seminte, alune de padure, fistic, dar si in peste.

La polul opus, ar trebui sa limitam consumul de carne grasa, lactate grase, unt, smantana, produsele de patiserie, biscuiti, care sunt surse clasice de grasimi saturate, asa numitele grasimi rele, care favorizeaza cresterea colesterolului din sange.

O gustare de vara, dar care furnizeaza si o mare parte din nutrientii esentiali o putem obtine din: o felie de paine integrala, 10g de margarina tartinabila de calitate, o felie de telemea mai putin sarata si doua trei felii de rosii sau alte legume preferate.

Painea integrala ne ofera carbohidratii de care avem nevoie, inclusiv o cantitate importanta de fibre, margarina tartinabila ne furnizeaza grasimile bune si mai ales cele esentiale Omega 3 si Omega 6, branza telemea ne asigura proteine de buna calitate iar legumele ne aduc in alimentatie diferite vitamine si minerale, necesare bunei dezvoltari si functionari a organismului.
Citește și:

Kudika
23 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.