Setari Cookie-uri

Mananca sanatos fara a-ti schimba obiceiurile

Cu totii stim ca nu ne putem minti papilele gustative. Acestea inca prefera chipsurile de cartofi in locul piureului de legume, puiul prajit in locul pestelui la cuptor sau pastele in locul supelor.

Pentru a beneficia de aroma placuta si gustul shaormei nu trebuie decat sa renunti la anumite ingrediente in schimbul altora: cartofii prajiti trebuie eliminati, iar sosul de maioneza trebuie inlocuit cu iaurt.

Adauga pe o lipie urmatoarele alimente, in ordinea mentionata: sos de iaurt si usturoi, piept de pui la gratar (fara piele), varza, rosii, castraveti, felii subtiri de ceapa, ketchup. Pentru a imbunatati si mai mult gustul, poti pune felii de ardei gras dulce, chilli, piper, boia, oregano sau busuioc.

4. Chipsurile

Chipsuri din cartofi sau fulgi de cartofi, nachos cu sos salsa sau guacamole…delicioase, insa pline de aditivi alimentari, E-uri si calorii.

Cele mai bune momente pentru a manca o punga intreaga de chipsuri este vizionarea unui film sau a unui documentar deoarece in acele momente suntem obisnuiti sa rontaim ceva. Desi a devenit o deprindere de care nu putem scapa, “rontaiala” poate consta si in alimente bune, sanatoase.
Data viitoare cand te plictisesti si vrei sa vezi un film, incearca sa iti prepari singura gustarea: salata de legume(varza, morcovi, rosii, castraveti).

O alta posibilate ar fi popcornul (chiar daca este facut la cuptorul cu microunde, popcornul este mult mai sanatos decat chipsurile). Pentru un gust diferit, realizeaza un amestec din patru linguri de ulei de masline, doua linguri de suc de lamaie, putina coaja de lamaie, sare si piper. Adauga compozitia rezultata peste popcorn si pune-l la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde pentru a se usca. Se serveste imediat.

Un articol de Amelia C

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.