Setari Cookie-uri

Cum ne hranim in anotimpul rece

Oboseala si stresul sunt doar doua dintre problemele cotidiene ale omului modern. Pe langa acestea exista multe altele. Spre exemplu, schimbarile climatice solicita foarte mult organismul nostru. Tocmai de aceea este important sa ne hranim corespunzator astfel incat sa oferim organismului nutrientii necesari mentinerii starii de sanatate si capacitatii de aparare impotriva agresiunilor de tot felul.

Hidratare in anotimpul rece

Hidratarea este la fel de importanta in anotimpul rece, cum este si in anotimpul cald. Tocmai de aceea lichidele trebuie sa fie nelipsite din meniul zilnic: supele, ceaiurile si sucurile naturale au un aport insemnat de nutrienti si ne hidrateaza pe timpul anotimpului rece. Toamna si iarna nu mai consumam apa de la frigider, ci doar de la temperatura camerei, astfel organismul este ferit de deshidratare si in plus nu consuma energie ca sa aduca apa la temperatura corpului.

Asadar, in anotimpul rece este cel putin la fel de important ca in anotimpul cald sa ne hranim echilibrat si sa aducem organismului nostru nutrientii necesari: carbohidrati, proteine, grasimi si de asemenea sa ne hidratam corect cu supe, ceaiuri si nu in ultimul rand, apa.

Vizionare placuta


Kudika
2 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.