Setari Cookie-uri

Dieta care schimba metabolismul

Nu o singura data ti s-a intamplat sa tii o cura de slabire numai pentru ca apoi sa te ingrasi cinci kilograme in trei zile si nu sa scapi de ele asa cum ti-ar fi placut! Este normal sa fie astfel fiindca organismul uman are tendinta de a pastra echilibrul in orice privinta. Acesta este astfel structurat incat atunci cand primeste putin, foloseste si mai putin, numai pentru a pastra ceva rezerve pentru zilele negre. Dupa o dieta (in special una drastica), corpul este infometat pana la cea mai mica structura. Simte nevoia da a-si reface depozitele in eventualitate in care il vei infometa iar. Aceasta obisnuinta a organismului se traduce prin clasica descriere "ma ingras si daca beau apa".

Nu o singura data ti s-a intamplat sa tii o cura de slabire numai pentru ca apoi sa te ingrasi cinci kilograme in trei zile si nu sa scapi de ele asa cum ti-ar fi placut! Este normal sa fie astfel fiindca organismul uman are tendinta de a pastra echilibrul in orice privinta. Acesta este astfel structurat incat atunci cand primeste putin, foloseste si mai putin, numai pentru a pastra ceva rezerve pentru zilele negre. Dupa o dieta (in special una drastica), corpul este infometat pana la cea mai mica structura. Simte nevoia da a-si reface depozitele in eventualitate in care il vei infometa iar. Aceasta obisnuinta a organismului se traduce prin clasica descriere “ma ingras si daca beau apa”.

Ce este de facut?

* In primul rand sa iti scoti din minte ideea dietelor drastice. Chiar daca reusesti sa slabesti cu ajutorul acestora, este o solutie pe termen scurt care iti poate distruge organismul. Daca sfatul acesta a venit deja prea tarziu, iar organismul tau este deja tulburat de regimuri de infometare, atunci va trebui sa iti educi metabolismul.


* Schimbarea metabolismului, sau, mai corect, aducerea acestuia la parametrii normali de functionare, este un proces deloc usor, care se desfasoara pe o perioada indelungata de timp, perioada in care s-ar putea sa suferi diferite oscilatii in greutate.


* Schimbarea metabolismului presupune, in mare parte, adoptarea unui nou stil de viata. Acesta veste insa nu este pe atat de trista pe care pare. Adoptarea unui stil de viata sanatos nu inseamna sa mananci numai soia si legume, chiar daca si acestea sunt alimente sanatoase. Acesta presupune insa o alimentatie bazata in special pe fibre vegetale si produsi care sa stimuleze digestia. O regula foarte importanta este eliminarea prajelilor. Imagineaza-ti ca nu va fi atat de greu, fiindca o mica escapada intr-o portie de cartofi prajiti va fi trecuta cu vederea. In plus, acest stil de alimentatie te va feri de drame mai tarziu fiindca este bine stiut ca oamenii care au un regim bogat in fibre evita cu succes boli dintre cele mai grave ale tubului digestiv, incepand cu hemorozii si terminand cu cancerul de colon. Te vei simti mai plina de energie si mai sanatoasa iar tenul tau va fi mai curat.


* Evita sa mananci seara, iar daca uneori iti este foame, mananca fructe si legume.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.