Setari Cookie-uri

Dieta care schimba metabolismul

Nu o singura data ti s-a intamplat sa tii o cura de slabire numai pentru ca apoi sa te ingrasi cinci kilograme in trei zile si nu sa scapi de ele asa cum ti-ar fi placut! Este normal sa fie astfel fiindca organismul uman are tendinta de a pastra echilibrul in orice privinta. Acesta este astfel structurat incat atunci cand primeste putin, foloseste si mai putin, numai pentru a pastra ceva rezerve pentru zilele negre. Dupa o dieta (in special una drastica), corpul este infometat pana la cea mai mica structura. Simte nevoia da a-si reface depozitele in eventualitate in care il vei infometa iar. Aceasta obisnuinta a organismului se traduce prin clasica descriere "ma ingras si daca beau apa".

* Alege friptura la gratar, fiarta sau inabusita si uita ca exista cartofi prajiti si carne la tigaie!


* Gateste cu ulei de masline fiindca este foarte sanatos si favorizeaza digestia si, in plus, se metabolizeaza mult mai usor decat celelalte tipuri de uleiuri.


* Evita untul, margarina si in general alimentele foarte grase. Cauta iaurturi cu un continut scazut in grasimi si eventual care contin musli si cereale.


* Alege glucidele in defavoarea lipidelor. Se metabolizeaza mai repede si nu se depun la fel de usor precum lipidele.


* Evita produsele de patiserie, pastele fainoase, painea alba. Mananca atunci cand vrei, paine neagra.


* Nu consuma bauturi carbogazoase. Iar daca ai de ales intre bauturi light si cele cu zahar, opteaza pentru primele fiindca se pare, indulcitorii artificiali sunt daunatori doar in forma pura si nu prelucrati in bauturile racoritoare.

* Nu uita sa faci putina miscare. Daca nu sport, atunci macar plimbari in aer liber ori de cate ori ai ocazia.


* Probabil ca la inceput te vei ingrasa putin. Nu trebuie sa revii la regimurile drastice, ci trebuie sa continui cu acest tip de alimentatie fiindca intr-un final vei ajunge la greutate optima!


Un articol sustinut de
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.