Setari Cookie-uri

Ce pot face cerealele integrale pentru sanatatea ta?

Alimentatia are un rol determinant in ceea ce priveste sanatatea, este conforma cu varsta si trebuie sa se adapteze in permanenta nevoilor calorice ale organismului.

Obezitatea

“Existenta numarului crescut de cazuri de obezitate, dar si de diabet zaharat tip 2, sugereaza necesitatea unei strategii nutritionale. Cerealele integrale reprezinta o alegere benefica in acest sens, datorita continutului de fibre alimentare ajuta la prevenirea obezitatii, deoarece pot inlocui alimente cu densitate calorica mare si reduc aportul energetic, producand astfel o scadere in greutate. De asemenea, datorita capacitatii crescute de absorbtie a apei, cerealele integrale cresc volumul alimentelor ingerate, producand o senzatie de satietate precoce”, precizeaza Prof. Dr. Gabriela Radulian.


Diabetul zaharat

Consumul de cereale integrale este inclus in recomandarile pentru prevenirea diabetului zaharat. La consumul a 3 portii de cereale integrale zilnic riscul de aparitie a obezitatii este redus cu 21 – 27% si, in plus, aportul de cereale integrale este asociat cu imbunatatirea sensibilitatii la insulina1.

Citește și:

Din 2002, cerealele integrale sunt incluse in recomandarile Asociatiei Americane pentru Diabet vizand dieta in tipul 1, cat si in tipul 2 de diabet zaharat 2.

Studiile clinice arata ca persoanele care consuma zilnic alimente ce contin cereale integrale, ca parte a unei alimentatii echilibrate si a unui stil de viata sanatos, au o probabilitate mai mica de a inregistra in timp cresteri in greutate, iar incidenta obezitatii in randul celor care consuma trei sau mai multe portii de cereale integrale pe zi este mai scazuta3.


Bolile cardiovasculare

„Studiile epidemiologice au demonstrat ca cerealele integrale contribuie la reducerea nivelului colesterolului si, prin urmare, la scaderea cu 27-37% a riscului de evenimente coronariene atat la barbati cat si la femei4”, completeaza Prof. Dr. Gabriela Radulian.

Citește și:


Neoplaziile

Un consum constant de cereale integrale reduce riscul de cancer de colon, precum si a cancerului de san. Cerealele integrale realizeaza absorbtia unor substante toxice sau cu potential carcinogenetic, existand o corelatie inversa intre aportul de fibre si aparitia neoplasmului de san5.

Informatii oferite de Nestlé

Vizionare placuta


Kudika
4 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.