Setari Cookie-uri

Arta de a te simti bine

Stim prea bine ca forta de atractie a unei femei nu vine din felul in care aceasta arata ci mai degraba din atitudinea pe care aceasta o are. Oricat ne-am amagi ca un corp perfect sau o fustita scurta sunt cele care ne pun in centrul atentiei, in realitate atentia pe care o primim e cauzata in primul rand de felul in care ne simtim. De cate ori nu ne-a trecut prin cap, uitandu-ne la reflectia noastra in oglinda, ca aratam asa cum ne simtim?

Sa te simti bine in propria piele e o arta si totodata o necesitate pentru o existenta fericita. Primul pas in acest proces dificil si de durata e sa te accepti asa cum esti. Nu esti perfecta, de fapt nimeni nu e este perfect. De multe ori nu iti dai seama ca micile tale defecte sunt de fapt trasaturi ce te caracterizeaza, trasaturi dragi celor din jurul tau. Suntem cu totii diferiti, iar aceste diferente ne dau farmec.

Nimeni nu poate controla fiecare mic aspect legat de felul in care arata, de felul in care se comporta, sau mai mult, de felul in care gandeste si simte. Daca acest lucru ar fi posibil ne-am transforma cu totii intr-o colectie de papusi ca scoase din cutie, incapabile de o traire autentice. Toata lumea ar arata asa cum trebuie, ar spune numai ceea ce trebuie, ba chiar mai grav, ar gandi numai ceea ce trebuie. O lume perfecta ar fi totodata si o lume incredibil de plictisitoare.

Ne imaginam ca oamenii frumosi (cei ce intruchipeaza standardele nostre de frumusete) trebuie sa fie si fericiti. Si de ce nu ar fi, doar au ceea ce noi nu avem (de fapt ceea ce ni se pare ca nu avem). In realitate nu sunt mai fericiti sau mai nefericiti decat media generala, cel putin asa ne arata studiile. Daca nici modelele al caror aspect incercam sa-l copiem nu sunt fericite, atunci ce rost are sa le mai punem pe un piedestal?

A te simti bine in pielea ta nu inseamna ca trebuie sa renunti la a te mai imbraca cu haine din ultima colectie aparuta, la cutiutele cu potiuni sau la programul zilnic de sport. In momentul in care esti multumita cu felul in care arati te transformi din sclavul acestora in stapanul lor. Incepi sa mergi la sala sau sa faci cate o sesiune zilnica de mers rapid pentru ca vrei sa fii sanatoasa nu pentru cele cateva kilograme in plus. De abia atunci vei putea merge la cumparaturi dupa haine care iti plac si in care te simti bine, in loc de haine care “se poarta”.

Sunt cateva strategii pe care le poti incerca pentru a spori increderea pe care o ai in fortele proprii. Nu iti vom recomanda o sesiune la un salon de infrumusetare, sau ultimul ruj aparut pe piata, ci cateva mici tactici ce tin mai degraba de sfera mentalului. Am vrea sa iti putem spune ca dupa ce le vei pune in practica vei scapa cu siguranta de toate complexele din lume insa am minti daca am face-o.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.