Setari Cookie-uri

De sarbatori, cititi informatiile nutritionale si mancati echilibrat

La un an si jumatate de la introducerea la nivel national al sistemului de etichetare nutritionala bazat pe Cantitatea Zilnica Estimata (CZE) cele mai importante companii din industria alimentara din Romania, sub umbrela Romalimenta Coca-Cola, Kraft Foods Romania, Mars Romania, Nestle Romania, Star Foods o companie a PepsiCo si Unilever South Central Europe continua campania de educare a consumatorilor cu scopul de a-i ajuta sa inteleaga informatiile oferite de etichetarea bazata pe CZE. Cantitatea Zilnica Estimata reprezinta cantitatea aproximativa de kilocalorii si macronutrienti pentru un adult cu greutate medie calculate pe baza unei alimentatii de 2000 kcal. Necesitatile individuale pot varia in functie de varsta, gen, efort fizic, etc.

Pentru a alege in mod responsabil, consumatorul trebuie sa tina cont de toate informatiile nutritionale incluse pe ambalaj, atat pe fata cat si pe verso.

Aceasta initiativa voluntara a fost deja anuntata la nivel european in iulie 2006 de reprezentantii industriei de alimente si bauturi racoritoare din Uniunea Europeana reuniti sub umbrela Federatiei Europene a Industriei Alimentare si Bauturilor Racoritoare (CIAA). Initiativa s-a bucurat inca de la inceput de suportul Comisiei Europene fiind considerata o concretizare a angajamentelor luate de partenerii dialogului social din cadrul Platformei Europene pentru Nutritie, Activitate Fizica si Sanatate.

„Intr-o perioada in care lumea este interesata de ceea ce mananca, de ce contin alimentele si care sunt efectele alimentatiei zilnice, initiativa privind completarea informatiilor de pe eticheta alimentara cu etichetarea nutritionala bazata pe CZE, ajuta consumatorul sa faca alegeri informate, in functie de nevoile sale .”, precizeaza Sorin Minea, Presedintele Romalimenta.

Consumatorii care vor sa afle mai multe informatii privind eticheta nutritionala CZE pot accesa pagina de internet www.cecontine.ro.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.