Setari Cookie-uri

Primavara-vara 2011: tendinte in machiaj

Un sezon al contrastelor este cu siguranta si un sezon al juxtapunerilor in make-up, iar primavara/vara 2011 nu face exceptie. Orice extrema are nevoie de contrabalansare: minimal vs. maximal, masculin vs. feminin este de părere Pat McGrath, Global Creative Design Director pentru Max Factor.


John Galliano PRECIOUS METALS

O tusa stralucitoare, cu accente metalice, pune in valoare trasaturile fetei si constituie una dintre tendintele-cheie ale colectiilor primavara/vara.

O abordare futurista, in nuante si texturi pretioase, metalice, am intalnit atat la Prada - unde Pat a optat pentru un argintiu-stralucitor, pentru a da expresivitate ochilor, cat si in prezentarea Valentino - unde rezultatul make-up-ului smokey eyes, realizat in nunte de gri, a fost unul iesit din comun, sau intr-un context retro, ca in showul Galliano - unde nuantele de gri metalic au dramatizat voit look-ul.

Auriul metalizat juxtapus nuantelor mate a creat efecte tridimensionale: in show-ul Louis Vuitton s-a dorit ca ochii sa reflecte iluzia glam-ului, plina de dramatism.

MASCULINE VS. FEMININE


Atunci cand discrepanta dintre trasaturile masculine si cele feminine este evidentiata prin make-up, aceasta poate fi un argument extrem de bun pentru redefinirea sexualitatii. Noua tendinta, care are ca punct de pornire “boyish beauty”, deriva in rebeliunea cu accente punk a colectiilor Balenciaga, Prada si Givenchy; ideea unei frumuseti masculine a fost explorata in prezentarea Prada, unde au fost folosite fotomodele cu osatura sculpturala a fetei, spancene bine definite, drepte, nu foarte feminine.

La polul opus al trendului masculin se afla exprimarea supra-feminitatii, intalnita la Nina Ricci, unde frumusetea clasica a fost pusa in valoare cu ajutorul culorilor pastelate, a sprancenelor arcuite, in nuante delicate. La D&G, frumusetea tematica in stilul „petrecere in gradina” a completat trendurile printr-un make-up fresh, in nuante de piersica, in timp ce, in show-ul Anna Sui, muza a fost de o delicatete extrema, feminina. La Calvin Klein, fiecare trasatura a fost evidentiata subtil, prin crearea unui make-up feminin si contemporan, care pune in valoare esenta oricarei femei.

Informatii si fotografii oferite de P&G Beauty.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.