Setari Cookie-uri

5 masti naturale pentru ten

Ingrijirea prezinta ca arma secreta perseverenta. Atunci cand vorbim despre frumusetea tenului ne referim de fapt la sanatatea pielii si la ingrijirea zilnica a acesteia. Pentru a evita alti compusi ce pot fi toxici pentru celulele cutanate va recomandam in articolul curent masti naturale pentru ingrijirea intensa a tenului.

- Nu folositi nicio alta crema inainte de aplicarea mastilor, nici macar lotiune tonica, doar strugurel daca simtiti buzele uscate;
- Folositi apa calda atat cat puteti suporta astfel incat temperatura apei sa vi se para confortabila.

5 masti naturale pentru ingrijirea intensa a tenului

Masca hranitoare cu iaurt

Aceasta masca este indicata tuturor tipurilor de ten. Se obtine astfel: intr-un bol amestecati o lingura de iaurt slab cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi adaugati cinci felii de castravete taiate gros si zdrobite (cu tot cu sucul obtinut) si un galbenus de ou. Amestecati bine pana obtineti un continut omogen, apoi aplicati pasta pe ten, gat si decolteu si o lasati sa actioneze junatate de ora. Clatiti apoi tenul cu apa din abundenta si nu aplicati nicio lotiune timp de minim jumatate de ora dupa clatirea mastii.

Masca hranitoare cu miere

castravete Aceasta masca este indicata tuturor tipurilor de ten, inclusiv celor sensibile sau care prezinta cosuri. Amestecati intr-un bol o lingura de miere, o lingura de lapte, zeama de la o jumatate de portocala, 15 picaturi de vitamina A uleioasa si o jumatate de fiola de vitamina E. Amestecati bine astfel incat sa obtineti un continut omogen, apoi aplicati masca pe ten, gat si decolteu. Lasati-o sa actioneze timp de jumatate de ora, apoi clatiti cu apa din abundenta.

Masca de curatare cu castravete

Aceasta masca este indicata tenului normal sau gras. Se amesteca un castravete pisat cu tot cu sucul rezultat cu o felie de grepfrut drobita, zeama de la o jumatate de portocala si o lingura de miere. Se tamponeaza apoi fata si gatul cu amestecul obtinut si se lasa sa actioneze jumatate de ora. Se clateste apoi fata cu apa din abundenta, iar daca tenul va ramane uscat, puteti folosi o crema hidratanta la o jumatate de ora dupa clatirea mastii.

Masca purificatoare cu argila

Aceasta masca poate fi folosita pentru toate tipurile de ten, avand efecte reglatoare. Se amesteca un plic de praf alb de argila cu zeama de la o jumatate de portocala, zeama de la o jumatate de lamaie, 15 picaturi de vitamina A uleioasa, cinci picaturi de vitamina E, un galbenus de ou, 15 picaturi de ulei de masline apoi se picura lapte pana la obtinerea unei paste usor de manevrat. In tot acest timp se amesteca permanent continutul pentru a putea obtine pasta. Se aplica apoi pe ten, gat si decolteu si se lasa sa actioneze jumatate de ora. Daca in tot acest timp argila se usuca pe ten, se tamponeaza cu un disc imbibat in apa si masca isi va recapata umiditatea. Se clateste apoi delicat tenul cu apa din abundenta. Aveti grija sa curatati bine tenul, argila se curata mai greu.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.